Băsescu: "Nu mai vreau să aud declaraţii belicoase"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

avertizat că la dubla manşă nu mai doreşte să vadă scaune aruncate din tribună, aşa cum s-a întâmplat la derbiul din toamnă.Rapidiştii au ajuns primii la întâlnirea cu preşedintele

avertizat că la dubla manşă nu mai doreşte să vadă scaune aruncate din tribună, aşa cum s-a întâmplat la derbiul din toamnă.
Rapidiştii au ajuns primii la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu. Cu un sfert de oră înainte de ora stabilită, Niculae&Co au apărut zâmbitori şi îmbrăcaţi la patru ace. Steliştii au venit la 11 fix, îmbrăcaţi ca la antrenament, în treningurile de prezentare. Dacă rapidiştii au venit fără conducători, atât patronul George Copos, cât şi preşedintele Dinu Gheorghe lipsind, organigrama Stelei a fost prezentă în totalitate, în frunte cu Gigi Becali şi Marius Lăcătuş. Componenţii celor două echipe au primit Medalia "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu o baretă. Preşedintele a început premierea cu giuleştenii, pentru că "au adus mai multe puncte României în această ediţie de Cupa UEFA". Rând pe rând, componenţii celor două echipe, în frunte cu căpitanii Vasile Maftei şi Mirel Rădoi, au primit medaliile şi felicitările şefului statului. "Aţi adus românilor mai multă bucurie decât o pot face politicienii. Văzând ca sorţii au fost atât de aspri cu noi, românii, am decis să premiez cele două echipe acum, înaintea dublei întâlniri din
sferturi
. Am senzaţia că astăzi am decorat şi câştigătoarea Cupei UEFA. Nu ştiu care dintre cele două, dar sunt sigur că voi primi încă o dată aici pe câştigătoarea trofeului", a precizat Traian Băsescu.

Seful statului a făcut apel la fair-play
După ce a lăudat performanţele echipelor, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să "urecheze" elegant cele două cluburi după ce, în derbiul din toamnă, partida a fost la un pas să fie suspendată din cauza incidentelor dintre suporteri. Atunci, jucătorii celor două echipe au fost preocupaţi mai mult să se faulteze reciproc, iar fanii au aruncat cu scaune şi pietre pe teren. "Nu vă mai certaţi atât prin presă! şi când spun asta mă adresez în special conducătorilor. Terminaţi cu declaraţiile belicoase pe la televizor şi prin ziare. Sper ca declaraţiile dumneavoastră să nu agite spiritele în galerii. Îmi doresc ca derbiul Rapid-Steaua să fie un regal fotbalistic, care să arate cât de sus a ajuns mentalitatea jucătorilor români", a spus preşedintele, care a continuat râzând: "şi vedeţi cum faceţi, după aceste calificări, să nu pierdeţi de la vreo echipă de pe locul 12!"

Cu cine va ţine preşedintele?
Cunoscut ca un suporter care îşi împarte pasiunea între Steaua şi Rapid, preşedintele Traian Băsescu a semănat un nou motiv de discordie între cele două tabere. "Normal să fie suporterul nostru. Păi, nu se ştie că este stelist?", a precizat Gigi Becali, în timp ce fundaşul rapidist Marius Constantin a precizat: "Va ţine cu echipa care va merge mai departe. Sperăm să fim noi!"

Copos şi Vamă n-au vrut să se bage în seamă
Faţă de stelişti, care au fost conduşi la Palatul Cotroceni atât de preşedintele Mihai Stoica, cât şi de patronul Gigi Becali, rapidiştii nu au fost însoţiţi de niciun oficial. "Conducerea administrativă a considerat că nu este necesar să ne băgăm peste fotbalişti şi peste antrenori. Ei sunt cei care trebuie să iasă în faţă, ei sunt cei care trebuie să ia medalii. Nu noi. Noi doar ne facem treaba pentru care suntem plătiţi la acest club", ne-a declarat preşedintele Dinu Gheorghe. Cu toate că Becali declarase că nu ajunge la întâlnirea cu Traian Băsescu, din cauza lui George Copos, acesta a ajuns până la urmă, după ce a auzit că vicepremierul nu va onora invitaţia. Se pare că bossul feroviarilor a vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de controalele la care este supus de DNA şi de ANAF.

Ajutor pentru Gigi Becali
La finalul ceremoniei, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să amintească problemele legate de bazele sportive care aparţin ministerelor, cel mai elocvent caz fiind al finanţatorului stelist Gigi Becali, care de mai mulţi ani încearcă să obţină concesionarea arenei din Ghencea, aflată în patrimoniul Ministerului Apărării. "Faptul că ministerele îşi menţin influenţa asupra bazelor sportive nu este decât o imixtiune a politicului în sport. Sper să se găsească soluţii de concesionare, pentru a se face investiţii, pentru că presimt că se vor juca multe meciuri în cupele europene pe cele două arene, în viitorul apropiat", a spus Băsescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite