Băsescu a promulgat legea fără violenţe pe stadioane: huliganii ajung la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României a semnat joi decretul privind promulgarea legii privind combaterea violenţei în sport. Cele mai importante modificări sunt legate de recidivişti care în timpul jocului trebuie să se deplaseze la secţia de poliţie.

"Sunt câteva modificări pe care le-am preluat din legea engleză împotriva huliganismului. Sunt câteva modificări pentru legea 4, cunoscută sub numele de legea Mitică Dragomir şi cele mai importante modificări sunt legate de recidivişti care în timpul jocului trebuie să se deplaseze la secţia de poliţie.

Mi se pare chintesenţa acestei legi pentru că cei care sunt interzişi (pe stadioane - n.r.) până acum în România aveau acces nestingherit şi aveau senzaţia că nu li se poate întâmpla nimic. Legea se referă la huligani şi la violenţa pe stadioane şi nu trebuie să existe nicio temere că suporterii au de suferit odată cu promulgarea acestei legi mai aspre decât legea 4 în vigoare", a explicat deputatul PDL Alin Trăşculescu, potrivit Mediafax.

Firmele de pază pe stadioane trebuie să obţină avize, iar stuarzii trebuie să urmeze cursuri specializate.

Textul legislativ stabileşte, între altele, că "pătrunderea sau încercarea de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la un an şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la un an la 2 ani".

Dacă intrarea pe suprafaţa de joc este însoţită sau urmată de acte de agresiune sau violenţă fizică, pedeapsa este închisoarea de la un an la 2 ani şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la 2 ani la 4 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite