Baschetbaliştii sibieni, bătuţi de fanii Universităţii Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele dintre echipele ardelene din campionatul masculin de baschet încep să capete o duritate tot mai accentuată. După ce, în ediţia trecută, jucătorii sibieni şi clujeni s-au bătut pe

Partidele dintre echipele ardelene din campionatul masculin de baschet încep să capete o duritate tot mai accentuată. După ce, în ediţia trecută, jucătorii sibieni şi clujeni s-au bătut pe teren mai ceva ca rugbiştii, a venit rândul fanilor să se dueleze cu jucătorii.
Relaxarea prematură a jucătorilor clujeni de la BU Poli Mobitelco a făcut ca prima partidă din semifinalele play-off-ului la baschet să fie câştigată vineri, la Cluj, de jucătorii sibieni, cu 96-99 (49-47). Galeria a adresat injurii la adresa jucătorilor oaspeţi, iar la ieşirea spre vestiare i-au lovit pe aceştia cu beţele de la steaguri. Sibienii au ripostat, cei mai agresivi fiind americanii Brian Evans şi Damien Argrett, care s-au aflat la un pas de a lua cu asalt tribuna cu suporteri. Încăierarea a fost întreruptă rapid de jandarmi, care au intervenit în forţă. În a doua partidă, disputată sâmbătă şi câştigată de clujeni, cu 105-98, un suporter al gazdelor a spart cu o scrumieră geamul autocarului sibienilor.

Galeria clujeană are antecedente grave
Agresivitatea suporterilor clujeni este de notorietate, majoritatea fiind membri ai galeriei divizionarei B Universitatea. Unul dintre lideri este tânărul zugrav, absolvent de şcoală profesională, Mircea Cenan, zis şi R.J., angrenat în mai multe scandaluri, cel mai activ şi în incidentele de vineri. În urmă cu un an, împreună cu trei colegi, a agresat în stradă jucătorii echipei CFR, lângă Stadionul Municipal. Şapte ceferişti, printre care Anca, Tilincă şi Bruncevic, au fost loviţi cu pumnii şi cu o rangă, ultimul a fost făcut KO, iar maseurul Jaşcău a rămas fără dinţi. Reţinut de poliţişti, Cenan a fost eliberat de judecători, scăpând doar cu o amendă. Agresivitatea galeriei a fost remarcată şi de fostul antrenor al Universităţii, Ioan Ovidiu Sabău, care a fost ameninţat cu moartea de foştii săi fani.

Jandarmii cer interdicţie pe stadion pentru Cenan
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, locotenentul Radu Rad, ne-a declarat că Cenan este un cunoscut al jandarmilor şi că are deja două amenzi la activ. La începutul săptămânii viitoare, împotriva scandalagiului vor fi luate măsuri excepţionale, după ce acesta s-a manifestat agresiv şi la partida de fotbal U Cluj Corvinul.
"Vom viziona caseta şi vom pedepsi vinovaţii. Vom cere interzicerea intrării pe stadioane a lui Cenan", ne-a mai spus Radu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite