Bani pentru Steaua, voturi pentru PNG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la stadionul Steaua a avut loc prezentarea oficială a noului sponsor al Stelei, RAFO Oneşti. Este, practic, vorba despre un contract semnat cu firma cipriotă Expanet Limited, cea care va da

Ieri, la stadionul Steaua a avut loc prezentarea oficială a noului sponsor al Stelei, RAFO Oneşti. Este, practic, vorba despre un contract semnat cu firma cipriotă Expanet Limited, cea care va da efectiv banii, singura legătură cu rafinăria oneşteană fiind doar sigla de pe pieptul jucătorilor. Finanţatorul stelist Gigi Becali şi-a întocmit deja planurile, gândindu-se că publicitatea făcută rafinăriei va aduce bani frumoşi în vistieria Stelei, dar şi voturi numeroase pentru Partidul Noua Generaţie. "Înţelegerea cu firma Expanet Limited a fost încheiată acum două zile, am vorbit direct cu patronul. Este un contract de două pagini, am văzut, am semnat, simplu, aşa cum îmi place mie. Această sponsorizare are şi o conotaţie economică, şi una politică. Am împuşcat doi iepuri dintr-un singur foc. De pe urma RAFO trăiesc aproape 25.000 de oameni, care îşi câştigă pâinea acolo. Probabil că această mutare se va transforma în 25.000 sau 50.000 de voturi. Poate până la urmă o făceam şi gratis, pentru oamenii care muncesc acolo. Vă promit că toată lumea va câştiga de pe urma acestui contract, dar cel mai mult Gigi Becali", a precizat latifundiarul din Pipera, care a spus că asocierea cu numele RAFO ar putea fi primul pas pe care îl face în afacerile cu petrol şi în petrochimie.
Avion particular pentru roş-albaştri
Finanţatorul Stelei a declarat că, în urma contractului de sponsorizare, formaţia din Ghencea va beneficia de un avion particular, pus la dispoziţie de firma cipriotă. Mai mult, Becali a declarat că a insistat ca înţelegerea să dureze doar un an, pentru că, dacă Steaua va intra în grupele Ligii Campionilor la anul, va cere o sumă dublă firmei cipriote.
Nu mai pleacă nimeni de la Echipă
Gigi Becali a precizat că nici un jucător important al Stelei nu mai este transferabil, pentru ca echipa să câştige campionatul şi să încerce calificarea în Liga Campionilor. Mai mult, pe lângă banii pe care Steaua îi va primi pentru sigla de pe pieptul fotbaliştilor, gruparea din Ghencea beneficiază de o înţelegere paralelă cu firma cipriotă, care va recompensa echipa, cu o altă sumă, pentru meciurile internaţionale jucate în acest an.

Rafinăria, între doi proprietari
Cazul RAFO este unul delicat, care a dat naştere la multe controverse în ultimii ani. Dreptul de proprietate asupra rafinăriei este revendicat atât de Balkan Petroleum, cât şi de firma Calder A International BV, potrivit unor documente date recent publicităţii, în care ambele firme susţin că deţin acţiunile rafinăriei. "Firma Balkan Petroleum a rămas acţionar doar în actele de la Registrul Comerţului, dar lucrurile se vor rezolva", a precizat managerul general al RAFO, Marin Anton, care a mai declarat că rafinăria nu mai are nici o datorie la stat începând din 2003 şi are planuri să devină cea mai importantă rafinărie din ţară. După o serie de probleme legate de aprovizionarea cu ţiţei, care au dus şi la oprirea rafinăriei în luna aprilie 2005, RAFO şi-a continuat activitatea în baza unui contract de procesare cu firma Expanet Trading, firma cipriotă care s-a angajat să vireze banii în vistieria Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite