Bakero, plimbat pe la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant al Barcelonei este la un pas să preia conducerea tehnică a ilfovenilor După Jose Ramon Alesanco la Universitatea Craiova şi Esteban Vigo la Dinamo, Ioan Becali mai aduce un

Fostul atacant al Barcelonei este la un pas să preia conducerea tehnică a ilfovenilor

După Jose Ramon Alesanco la Universitatea Craiova şi Esteban Vigo la Dinamo, Ioan Becali mai aduce un antrenor spaniol în Liga lui Mitică.

CS Otopeni, clubul nou-promovat în Liga I, este aproape să dea o lovitură de imagine. Fost mare jucător al Barcelonei şi al echipei naţionale a Spaniei, Jose Maria Bakero, a sosit sâmbătă seară în România pentru a negocia preluarea postului de tehnician al echipei de fotbal CS Otopeni.

Persoana care a intermediat "afacerea" este fostul impresar Ioan Becali, un apropiat al lui Bakero.
"Sunt încântat de proiectul pe care îl au cei de la Otopeni. Ştiu că este o echipă nou-promovată. Prietenul meu, Becali, este cel care m-a recomandat", a declarat spaniolul, care urma ca azi să dea un răspuns definitiv.

A vizitat arena Astra

Tot Giovani a fost cel care l-a adus în Liga I şi pe Esteban Vigo, antrenorul care a condus pe Dinamo timp de o lună şi a fost dat afară înainte să dispute primul meci oficial la cârma "câinilor".

Ieri, Bakero a purtat primele discuţii cu primarul din Otopeni, Silviu Gheorghe, cel care conduce clubul. Apoi a fost la stadionul "Astra" din Ploieşti pentru a vedea arena unde va juca echipa în Liga 1, cel din Otopeni neîndeplinind condiţiile. În ultimul an, spaniolul de 45 de ani a activat la Valencia ca secund al lui Ronald Koeman, fostul său coleg de la FC Barcelona.

Bakero a fost dat afară de conducerea "liliecilor" cu tehnicianul olandez în luna aprilie.

Ciobotariu, dezamăgit de conducere

Antrenorul care a promovat-o pe CS Otopeni în Liga I, Liviu Ciobotariu, se află în vacanţă în Antalya, unde a aflat din presă că va fi înlocuit pe banca tehnică a ilfovenilor.

"Nu mi-a spus nimeni nimic. Sunt în concediu şi am citit pe internet că ar veni Bakero la Otopeni. Am avut contract pe un an şi s-a încheiat în această vară. Înaintea ultimei etape de campionat, domnul primar (n.r. - Silviu Gheorghe) mi-a spus că va conta pe mine şi că vom discuta în câteva zile. N-a mai vorbit însă nimeni cu mine. Indiferent ce se va întâmpla, eu am terminat-o cu Otopeniul. E târziu şi eu nu mai aştept pe nimeni. Dacă va veni Bakero eu îi urez succes, dar va avea mult de muncă", ne-a spus "Ciobi".

Cine este Bakero?

Născut în localitatea bască Goizueto din provincia Navarra, Bakero a jucat primii opt ani ai carierei la Real Sociedad

Mijlocaşul a evoluat pentru FC Barcelona în 260 de meciuri, în nouă sezoane

A făcut parte din "dream team-ul" Barcelonei antrenat de Johan Cruyff, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1992

Bakero a îmbrăcat tricoul naţionalei Spaniei de 29 de ori şi a înscris şapte goluri

A fost antrenor principal la Malaga B (2004-2005) şi director sportiv la Real Sociedad (2006-2007)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite