Aur câştigat din greutăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut patru titluri europene la Minsk, trei prin Miculescu şi unul prin Antoniu Buci. În timp ce Buci a obţinut aurul graţie unei greutăţi corporale mai mici cu 20 de grame, Miculescu a dominat concursul, având un plus de 14 kg la total! 

Cu puţin timp înaintea Campionatului European de la Minsk, participarea halterofililor români era în pericol. În lipsa bugetului - acesta a fost stabilit de MECTS cu puţine zile în urmă -, pregătirea s-a efectuat pe datorie. Iar pe lista sportivilor înscrişi au fost trecuţi doar cei cu mari şanse la medalii.

În ciuda acestor probleme, strategia lui Nicu Vlad s-a dovedit câştigătoare, în două zile, marţi şi ieri, România cucerind patru medalii de aur şi una de argint! Un bilanţ mult mai bun decât cel înregistrat anul trecut, când competiţia a fost găzduită de Bucureşti. Fără să surprindă pe nimeni, Ninel Miculescu (25 de ani / Dinamo) a reuşit un concurs perfect la categoria 69 de kilograme, cucerind trei titluri continentale fără să rateze vreo încercare! Bucureşteanul a reuşit 147, 150 şi 153 kg la procedeul smuls, respectiv 170, 175 şi 180 kg la aruncat. Astfel că, la final, între el şi rusul Mihail Gobaev a fost o diferenţă de 14 kilograme la total (333, faţă de 319), care arată că românul a fost dominator.

Emoţii pentru Cocoş

Triplul succes înregistrat de Miculescu nu este surprinzător, el obţinând şi în 2009, la Bucureşti, un „argint" la smuls. Atunci însă, sportivul abia revenit după o suspendare pentru dopaj mărturisea că este capabil de mai mult. Şi promitea revanşa la CM, unde, de altfel, avea să obţină o clasare pe locul 2, la acelaşi procedeu.

O evoluţie deosebită a avut şi Antoniu Victor Buci (CSM Cluj - Steaua), care, deşi revine după accidentarea de anul trecut, a confirmat marţi, la Minsk (Belarus), că este unul dintre pretendenţii României la medaliile JO de la Londra din 2012. Participant la categoria 62 kg, el s-a clasat pe primul loc la procedeul aruncat - a reuşit 165 kg, la fel ca turcul Erol Bilgin, însă a fost mai uşor cu 20 de grame decât acesta! -, câştigând medalia de argint la total (300 kg).

Bilanţul României la această ediţie a CE poate fi îmbunătăţit astăzi, când în concurs va intra Roxana Cocoş (Steaua / 21 de ani), multiplă medaliată la competiţiile mondiale şi europene, atât la junioare, cât şi la senioare. Ea este una dintre favorite la categoria 63 kg. Concursul va fi transmis de Eurosport, de la ora 16.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite