Aur negru la Ploieşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU ASESOFT - "U" MOBITELCO 82- 66 Campionii en titre şi-au păstrat supremaţia cucerind cel de-al cincilea titlu consecutiv după un meci spectaculos, în care ambele formaţii s-au aflat, pe

CSU ASESOFT - "U" MOBITELCO 82- 66 Campionii en titre şi-au păstrat supremaţia cucerind cel de-al cincilea titlu consecutiv după un meci spectaculos, în care ambele formaţii s-au aflat, pe rând, la conducere

De mult timp nu a mai fost sala "Olimpia" din Ploieşti atât de plină. Peste trei mii de fani au luat loc în cocheta arenă prahoveană pentru a urmări ultimul act al finalei masculine de baschet, dintre CSU Asesoft, din localitate, campioana en titre, şi "U" Mobitelco Cluj. După un adevărat spectacol, gazdele s-au impus cu 82-66 şi au câştigat seria cu 4-3 la general. Asesoft a cucerit aseară al cincilea titlu consecutiv.

Studenţii clujeni au dominat primul sfert

Gazdele au început mai bine partida şi au condus cu 6-1, după 160 de secunde. Banca de rezerve a oaspeţilo a rispostat, pe bună dreptate, la un fault neacordat asupra lui LeVar Seals, care a fost atins evident de către Virgil Căruţaşu, pe o aruncare din spatele semicercului. Treptat, studenţii clujeni au intrat în meci şi, cu o defensivă combinată, presing şi zonă, au preluat conducerea, scor 9-6, după o triplă venită pe măna lui Bradley Buckman.

Americanul a pasat apoi decisiv pentru Branko Cuici. Oaspeţii au mărit ecartul la 11-7, cu trei minute înainte de finalul primei perioade de joc, pe care şi-au adjudecat-o cu 20-12, după ce Zoran Krstanovici a adus şase puncte consecutive pentru vizitatori. "U" era la 30 de minute de titlu.

Lituanianul Arvydas Cepulis a fost senzaţional

Sfertul al doilea a început cu o altă decizie controversată, arbitrul Marius Udrică acordând un fault aproape inexistent lui Mihai Silvăşan care, în opinia oficialului întălnirii, l-ar fi faultat pe Adrian Blidaru. Acelaşi Krstanovici a înscris pe doi paşi după ce a primit o pasă de la Cuici şi a mărit diferenţa pentru clujeni la nouă puncte: 26-17, în minutul 13.

Primul timp de odihnă al amfitrionilor a venit foarte târziu, abia în minutul 15, atunci când "U" avea 28-17 pe tabelă. Tot Krstanovici l-a ridiculizat pur şi simplu pe uriaşul Rashaard Griffith şi i-a adus pe oaspeţi la 31-19. Răspunsul a venit însă promt, Arvydas Cepulis fiind un adevărat one man show al gazdelor, lituanianul readucând pe Asesoft în meci, cu trei minute înainte de pauza mare: 29-34. Gazdele au avut 100 de secunde de vis, în care au înscris 15 puncte şi au primit doar trei şi au egalat scorul la 34! După 20 de minute de baschet spectacol, Asesoft a condus cu 41-38 şi a fost la o singură repriză de medaliile de aur.

Gazdele au evoluat perfect după pauză

De la cabine a venit o altă echipă a Asesoftului, decisă să inchidă cât mai repede meciul şi să îşi asigure cel de-al cincilea titlu în palmares. Bojan Obradovici a finalizat perfect din spaţiul de trei secunde, însă oaspeţii au rămas doar la un coş distanţă: 45-43, în minutul 22. Obradovici a fost omul care a tras după el echipa din Ploieşti în debutul sfertului trei, asigurând amfitrionilor un ecart de opt puncte, scorul devenind, în minutul 25, 51-43 pentru campionii en titre.

Chiar dacă a avut 12 puncte în primul sfert, "U" s-a văzut condusă, după reluare, cu 55-43, după ce Tab Baldwin a primit un fault tehnic pentru proteste. A fost cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabela de marcaj până în acel moment. Cu 57 de secunde înainte de finalul penultimei perioade, oaspeţii au mai primit un fault tehnic, diferenţa crescând, după 30 de minute la 62-48 pentru Asesoft, care a fost la doar zece minute de titlul naţional. Mai mult, Medvedj nu şi-a putut stăpâni nervii şi a trimis balonul, cu piciorul, spre tribune, fiind penalizat de arbitri cu greşeală tehnică. Cepulis a marcat doar una din cele două aruncări libere de care a beneficiat, însă scorul a căpătat proporţii: 63-48.

Un sfert în care s-au aşteptat medaliile de aur

Medvedj a finalizat perfect din spaţiul de trei secunde şi a mai dat ceva speranţe clujenilor, scorul devenind 67-53 pentru gazde, cu sapte minute înainte de finalul finalei. Însă doar atat. Elevii lui Vladimir Arnautovici au dominat autoritar jocul şi au gestionat perfect minutele rămase. Obradovici, Cepulis, Căruţaşu şi Griffith au demonstrat, dacă mai era nevoie, că pot câştiga oricând un meci atunci când evoluează perfect. Din minutul 35 nimic nu a mai contat.

Toată lumea nu se gândea decât la un singur lucru: festivitatea de premiere. Asesoft nu a mai ţinut cont de scor şi a evoluat şi pentru spectatori, iar gruparea din Cluj a încercat, pe cât se poate, să limiteze diferenţa de pe tabelă, care a ajuns la un incredibil 76-58 pentru CSU, cu două minute înainte de sirenă. În final, gazdele au câştigat cu 82-66.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite