Au promovat cu un preot-preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-promovata în Liga I FCM Târgu-Mureş are ca preşedinte un preot ortodox de lîngă Băile Felix, Alex Krenek. Părintele, în vârstă de 43 de ani, şi-a început aventura în fotbal acum 10 ani, la echipa Luceafărul Lotus Băile Felix.

 „Am promovat cu această echipă de la Liga a IV-a până în a doua. Din păcate, în 2008, după ce am promovat, nu am putut ţine echipa şi am cedat locul Ştiinţei Bacău. Iată că am reuşit să promovez şi în Liga I", a declarat pentru „Adevărul" ierarhul.

Preotul a mărturisit că s-a rugat permanent pentru ca târgmureşenii să promoveze în primul eşalon. „Am adus două icoane sfinţite pe care le-am pus în vestiar şi înainte de meci toţi jucătorii se rugau la ea. O icoană am dus-o şi la Deva şi ne-a ajutat", a spus părintele Krenek.

Un rol foarte important l-a avut antrenorul Adrian Falub, care este la a treia promovare în patru ani. A promovat cu „U" Cluj, în 2007, apoi cu Unirea Alba Iulia, în 2009, iar acum cu FCM Târgu Mureş.

„O contribuţie majoră a avut-o şi antrenorul Cosmin Bodea, cel care a pregătit echipa timp de 27 de etape. Falub a preluat echipa din etapa a 28-a, şi am ţinut cont de specialitatea lui de a promova", a precizat Alex Krenek. Echipa este susţinută de Consiliul Local Târgu Mureş şi de câţiva oameni de afaceri, printre care Sorin Ţârbea.

Urmează „U" Cluj?

Până acum se ştiu trei dintre cele patru echipe care vor promova, şi anume Victoria Brăneşti, Sportul Studenţesc şi FCM Tg. Mureş. „U" Cluj are nevoie de o victorie în ultima etapă, la Lupeni, pentru a trece peste Dacia Mioveni, care „stă" în runda finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite