Aţi jucat la pariuri?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de polo a încheiat Mondialul pe locul al 12-lea după o înfrângere ruşinoasă cu Japonia, 15-18, într-un meci în care cota adversarilor pentru victorie era 10, iar a tricolorilor de 1.03. Cu o singură excepţie, Roma 1994, când am ocupat locul 13, este cea mai slabă casare din istoria participărilor României la Campionatele Mondiale.

Ce începe prost se termină şi mai prost, spune una dintre legile lui Murphy şi cam aşa a arătat şi parcursul naţionalei de polo la Campionatul Mondial de la Shanghai. Primul meci, cel cu Australia, care părea câştigat cu câteva minute înainte de final, s-a transformat într-o înfrângere de coşmar. Aşa am ajuns să jucăm la barajul pentru sferturile de finală din postură de outsider şi am pierdut fără drept de apel cu Muntenegru.

Chiar şi în aceste condiţii, cu obiectivul atins, respectiv ieşirea din grupe, nimic nu explică înfrângerile din meciurile de clasament care au stricat şi mai rău impresia. Finalul a fost de-a dreptul ruşinos. Mai întâi meciul cedat cu Canada, echipă sub nivelul naţionalei noastre, dar cu care mai avem amintiri de coşmar din 2008, când la Oradea ne-a barat drumul către Jocurile Olimpice. Apoi am atins fundul bazinului, în meciul cu Japonia, echipă din lumea a patra a poloului mondial, care ne-a marcat nu mai puţin de 18 goluri.

Ca să vă daţi seama cam care era diferenţa teoretică dintre România şi Japonia, la polo, trebuie să ştiţi că la casele de pariuri victoria niponilor avea cotă 10, iar cea a tricolorilor doar 1.03.

Căpitanul Cosmin Radu e dezamăgit

Evoluţiile din ultimele partide au atras o stare profundă de dezamăgire pentru căpitanul Cosmin Radu, cel mai bun jucător al tricolorilor la acest turneu şi, înaintea semifinalelor, golgheterul competiţiei. Acesta a tras un semnal de alarmă şi a solicitat luarea unor măsuri la revenirea în ţară. „În aceste ultime meciuri, noi ne-am pus singuri probleme, nu ne-am concentrat şi nu am făcut ceea ce trebuia în apărare", a radiografiat Radu înfrângerile.

„Ne-a afectat şi faptul că am pierdut meciul cu Muntenegru, dar nu trebuie să ne folosim de acea înfrângere ca să justificăm jocul atât de slab din ultimele meciuri. Eu sper să fie analizate partidele şi să se tragă nişte concluzii. Se vor lua deciziile necesare şi vom vedea ce va fi mai departe", a mai spus căpitanul tricolorilor.

Una caldă, una rece, cam aşa se rezumă participările la Mondiale pentru România la ultimele patru ediţii. Un loc şase la Montreal, în 2005, foarte aproape de locul al cincilea - am pierdut atunci cu Spania la un singur gol diferenţă în jocul de clasament. Apoi un loc 11 în 2007, la Melbourne, când parcursul a fost asemănător cu cel de acum, cu o singură victorie în grupă şi pierderea barajului pentru sferturi. Un loc şapte în 2009, când în sferturile de finală România a fost învinsă greu de Croaţia, deţinătoarea titlului la acea vreme, cu 7-5. Şi din nou cu capul sub apă, acum.

"În aceste ultime meciuri, noi ne-am pus singuri probleme, nu ne-am concentrat şi nu am făcut ceea ce trebuia în apărare."
Cosmin Radu
poloist

"Şi pentru mine a fost o surpriză înfrângerea cu Japonia. Voi discuta cu băieţii la revenirea în ţară."
Anatolie Grinţescu
preşedinte FR de Polo

Olimpiada, un vis îndepărtat

Participarea naţionalei de polo a României la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 este un vis destul de greu de realizat. Tricolorii vor trebui să treacă printr-un turneu preliminar, care va avea loc între 1 şi 8 aprilie 2012, deocamdată nefiind cunoscută gazda acestei competiţii. În 2008, înaintea Olimpiadei de la Beijing, România a ratat in extremis calificarea, după ce a pierdut în faţa Canadei în meciul decisiv, 8-9. Spre deosebire de acel an, când au fost patru locuri disponibile, Europa va avea acum doar trei locuri, deoarece unul este deja rezervat Marii Britanii, ca ţară organizatoare. Astfel tricolorii vor trebui să treacă de naţionale precum Spania, Germania, Muntenegru, care nu au prins acum un loc în semifinale. Cum Serbia era deja calificată, din postura de câştigătoare a Ligii Mondiale, restul echipelor calificate în semifinale la CM, Ungaria, Croaţia şi Italia şi-au câştigat automat locul la JO, indiferent de rezultate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite