"Atenţie mare la sloveni!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional Adrian Ilie avertizează că şi în urmă cu şase ani Slovenia a eliminat România după ce a pornit cu şansa a doua în barajul pentru Campionatul Mondial din 2002

Fostul internaţional Adrian Ilie avertizează că şi în urmă cu şase ani Slovenia a eliminat România după ce a pornit cu şansa a doua în barajul pentru Campionatul Mondial din 2002

Adrian Ilie a trăit pe gazon dezamăgirea produsă de pierderea calificării la CM 2002. "Cobra" este de părere că, în urmă cu şase ani, s-a încheiat un ciclu la echipa naţională, în timp ce acum, selecţionata traversează punctul culminant al acestei generaţii.

- Care este diferenţa între cele două "duble" cu Slovenia, jucate la o diferenţă de şase ani?

Au fost mult mai importante dublele din 2001. Dacă treceam de ei, ne calificam. Dar şi acum sunt destul de importante pentru că avem nevoie de puncte. Cred că echipa noastră are şanse mari să scoată maximum de puncte, dar trebuie să fie atenţi.

- Cum vezi echipa Sloveniei din prezent?

Acum slovenii sunt mai slabi, dar să nu uităm că şi în 2001 Slovenia era mult sub România. Ne-au învins însă pentru că au fost disciplinaţi tactic şi au avut mult noroc. Ţin minte că în deplasare, au dat două goluri norocoase, iar la Bucureşti, au înscris la singurul şut pe poartă. La fel joacă şi acum, deci trebuie atenţie mare.

- Se poate spune că acel eşec din 2001 a rupt ceva la echipa naţională?

Da, atunci s-a terminat o perioadă foarte bună. A fost prima ratare a unei calificări şi de atunci nu am mai prins niciun turneu final. Atunci a fost finalul unui ciclu, cel mai bun din istoria echipei naţionale. Acum este apogeul acestei generaţii, aşa că este obligatorie o calificare. Rezultatele înregistrate în această campanie de calificare demonstrează că suntem pe drumul cel bun.

"Sunt dator faţă de Steaua"

- Când începi treaba în noua funcţie de manager general al Stelei?

Deocamdată nu am semnat nimic. Am vorbit cu domnul Becali, ne-am înţeles, dar mai trebuie să rezolv situaţia cu jucătorii pe care îi am sub contract. Sunt dator faţă de acest club şi sunt onorat de această ofertă.

- Cum se reprezintă lotul Stelei înaintea unei noi încercări de accedere în Liga Campionilor?

Steaua are o echipă foarte bună, dar mai are nevoie de jucători. Fotbaliştii care vor veni trebuie să aibă valoarea necesară, să fie mereu titulari şi să facă diferenţa pe teren. Acest gen de jucători vreau să aduc la echipă. Perioada petrecută în impresariat mă poate ajuta mult.

Acesta este apogeul generaţiei actuale, prin urmare este obligatorie o calificare la Euro 2008
Adrian Ilie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite