Atacăm Olimpiada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Naţionala de handbal feminin are de jucat într-o grupă preolimpică împotriva Angolei, Japoniei şi Croaţiei. Primele două echipe în clasament se califică la Beijing. Ocupanta locului

>> Naţionala de handbal feminin are de jucat într-o grupă preolimpică împotriva Angolei, Japoniei şi Croaţiei. Primele două echipe în clasament se califică la Beijing.

Ocupanta locului patru la Mondialul din Franţa, naţionala antrenată de Gheorghe Tadici, s-a întors luni noapte în ţară, fetele fiind foarte supărate din cauza ratării medaliei de bronz. Cu toate acestea, selecţionerul s-a arătat mulţumit de rezultatul obţinut şi a adăugat că fetele trebuie să se concentreze asupra calificării la Olimpiadă.

"Consider că este un rezultat bun, deoarece jocurile pe echipe la noi în ţară suferă. Această echipă şi-a depăşit condiţia, din moment ce 12 dintre fete sunt jucătoare care au avut un sezon foarte încărcat şi obositor. După o refacere binemeritată ne vom gândi la calificarea la Olimpiadă, pentru că am luat o opţiune prin terminarea pe locul 4", a precizat Tadici.

În schimb, Luminiţa Huţupan a spus că marele ei regret este acela că România a pierdut bronzul pe propriile greşeli. "A fost dureros, pentru că mi-am dorit foarte mult să obţin o medalie. Am avut-o, dar am oferit-o adversarului. Totuşi, locul 4 este bun, pentru că la acest Campionat Mondial au participat 24 de echipe", a comentat titulara postului de portar.


Greu cu sporturile de echipă

Datorită locului ocupat la CM, România şi-a câştigat şi dreptul de a organiza un turneu preolimpic. Acesta va avea loc la noi în ţară în luna martie 2008, iar naţionala lui Tadici va juca în compania Angolei, Japoniei şi a Croaţiei. În cazul în care ar fi terminat pe locul trei, elevele lui Tadici ar fi întâlnit Ungaria, Suedia şi Cuba. Ocupantele primelor două locuri se califică la Jocurile Olimpice de la Beijing.

În afara handbalistelor, poloiştii şi voleibalistele vor participa la turnee preolimpice. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, naţionala lui Hagiu va juca la Oradea şi trebuie să termine prima într-o grupă cu Grecia şi Rusia. În schimb, naţionala de volei se va deplasa în Germania, unde va întâlni adversare puternice, precum Rusia, Croaţia şi Serbia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite