Asesoft, învinsă la Madrid, într-un final de infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Asesoft nu a putut conserva în ultimele două secunde avantajul de 3 puncte avut la Madrid, cu Estudiantes, şi a pierdut în prelungiri, scor 111-117, suferind a patra înfrângere în FIBA

CSU Asesoft nu a putut conserva în ultimele două secunde avantajul de 3 puncte avut la Madrid, cu Estudiantes, şi a pierdut în prelungiri, scor 111-117, suferind a patra înfrângere în FIBA EuroCup.
Ploieştenii au făcut, indiscutabil, cel mai bun joc în deplasare din istoria participării în cupele europene, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a câştiga pe terenul lui Estudiantes Madrid. Doar două secunde au despărţit-o pe CSU Asesoft Ploieşti de a obţine prima victorie din această ediţie a FIBA EuroCup, chiar pe terenul liderului autoritar al grupei A, care câştigase toate cele trei jocuri disputate. La scorul de 102-99, Saşa Ocokoljici a ratat prima aruncare liberă, din cele nouă de care a beneficiat în acest joc, şi a dat posibilitatea gazdelor să spere într-o minune. Cu două secunde înainte de final, madrilenii au beneficiat de trei lovituri libere, transformate de Garnett, care a fixat tabela la 102-102! În prelungiri, deşi rezervele lui Jojic au încercat să facă faţă iureşului gazdelor, acestea s-au impus finalmente cu 117-111. Pentru CSU Asesoft, au punctat în această partidă: Obradovic 33, Ocokoljic 24, Hargrove 18, Elliott 17, Căruţaşu 9, Miloş Zivanovic 4, Szijarto 4, Mitar Zivanovic 2. Arbitrii au contribuit şi ei, din plin, la stabilirea câştigătoarei, deciziile lor dând suflu gazdelor atunci când trebuia şi nervi în plus oaspeţilor, care au terminat meciul fără niciunul dintre titulari pe teren, toţi acumulând câte cinci greşeli personale.
La finalul jocului, antrenorul lui Asesfot, Mladen Jojic, a criticat dur felul în care s-au impus cei de la Estudiantes. "Mi-ar fi ruşine să fiu antrenorul celor de la Estudiantes şi să câştig în acest mod. Nu mi-a fost dat să văd cum o echipă întreagă este eliminată într-un joc. şi acest arbitraj l-am întâlnit pe terenul unei echipe a cărei naţională este campioană mondială", a spus, imediat după joc, antrenorul Mladen Jojic. De aceeaşi părere a fost şi finanţatorul ploieştenilor, Sebastian Ghiţă, care spune că nu putea face nimic, în afara măsurii extreme.
"Mai aveam să retragem echipa de pe teren. Altceva, nu mai văd cum puteam schimba lucrurile", a mărturisit Ghiţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite