Artmedia, surpriza serii in Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artmedia Petrzalka, anonima echipa din Bratislava, este genul de echipa care face sa se spuna ca fotbalul este frumos. Dintr-o echipa inexistenta pe harta fotbalistica a Europei, Artmedia a facut

Artmedia Petrzalka, anonima echipa din Bratislava, este genul de echipa care face sa se spuna ca fotbalul este frumos. Dintr-o echipa inexistenta pe harta fotbalistica a Europei, Artmedia a facut intregul continent sa vuiasca, dupa ce, miercuri seara, a reusit sa invinga cu 3-2 pe FC Porto chiar pe pamant portughez. Visul slovacilor a inceput acum patru luni, cand ,alb-negrii" au cucerit primul titlul din istoria de 107 ani a clubului. Slovacii au starnit uimirea intregii lumi fotbalistice atunci cand au reusit sa zdrobeasca pe celebra Celtic Glasgow, cu 5-0, la Bratislava. Eliminand si pe Partizan Belgrad, Artmedia a devenit poate cea mai surprinzatoare echipa calificata vreodata in Liga Campionilor. Acest complex nu i-a impiedicat sa castige cu 3-2 pe terenul lui FC Porto, dupa ce portughezii conduceau cu 2-0 in minutul 39! Golurile marcate de Lucho Gonzales (32) si Diego (39) au dat senzatia ca meciul se va transforma intr-un galop de sanatate pentru castigatoarea trofeului din 2004. Golul lui Petras din prelungirile primei reprize a dat semnalul revenirii slovacilor, care au facut istorie, inscriind de inca doua ori, prin Kozak (54) si Borbely (74).
Liverpool - Chelsea, derbi fara sare si piper
Indelung asteptatul meci intre Liverpool si Chelsea, reeditarea intalnirii din semifinalele editiei trecute, nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Cele doua formatii au reluat ostilitatile de unde le-au lasat in primavara, evoluand intr-un ritm bun, dar practicand un joc inchis, cu aparari ermetice si cu prea putine faze de poarta si au incheiat cu o remiza alba, 0-0. Momentul-cheie al partidei s-a petrecut in minutul 56, atunci cand arbitrul italian De Santis le-a refuzat un penalti ,cormoranilor" la un hent in careu al fundasului lui Chelsea, Gallas. In celelalte partide ale serii, Schalke si AC Milan au remizat, scor 2-2, Fenerbahce a surclasat campioana Olandei, PSV, cu 3-0, iar Rosenborg a cedat, greu, pe teren propriu in fata lui Olympique Lyon cu 0-1. Betis Sevilla a obtinut primul succes in Liga Campionilor, 1-0 cu Anderlecht, iar Internazionale Milano a invins tot cu 1-0 pe Glasgow Rangers, intr-un meci in care interistii au jucat din nou cu stadionul suspendat.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite