Arnold isi forta muschii pana la limita suportabilitatii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- isi aminteste dl Kurt Marnul - primul antrenor al lui Arnold Schwarzenegger

La Oravita l-am intalnit pe primul antrenor de culturism al actualului guvernator de California, Arnold Schwarzenegger. Prin amabilitatea domnului Ion Goga, actualul primar, Kurt Marnul a raspuns la cateva dintre intrebarile ziarului nostru. Mentionam faptul ca, in prezent, domnul Marnul este stabilit in Austria. Dupa revolutie, acesta a venit in fiecare an la Oravita.
- Cum l-ati descoperit pe Arnold?
- in anul 1961 eram pe un lac de agrement langa Graz si la un moment dat a venit patronul acestuia rugandu-ma sa-l insotesc fiindca doi baieti voiau sa ma cunoasca. Voiau cate un autograf deoarece in acel an castigasem titlul de Mister Austria, iar poza mea era in toate ziarele. Unul dintre ei se numea Arnold si avea 13 ani. Le-am dat autografe, iar Arnold m-a intrebat daca as putea sa-l antrenez, si eu l-am acceptat ca elev.
- Ce fel de copil era?
- Am antrenat mii de femei si barbati, dar nici unul nu a fost atat de ambitios ca el. Era simpatic si sociabil, facea deseori glume cu colegii, privitor la dezvoltarea muschilor si a corpului.
- Ce amintiri aveti din perioada in care l-ati antrenat?
- Arnie a fost singurul care a facut tot ceea ce i s-a cerut, atat in privinta alimentatiei, cat si a metodelor de antrenament. isi antrena muschii pana la limitele maxime ale suportabilitatii. in plus, n-a baut, n-a fumat, s-a concentrat permanent asupra antrenamentului. in mod deosebit imi amintesc de o perioada de 10 ani, cand l-am insotit la toate concursurile mondiale la care a castigat toate titlurile. in 1976, la Los Angeles, a devenit pentru a saptea oara Mister Olimpia, cel mai inalt titlu care exista in acest sport. Recordul a ramas neegalat de nimeni pana in zilele noastre.
- Ce ati spus cand a primit sa faca film? L-ati incurajat?
- Dupa 1976, timp de cinci ani s-a concentrat asupra filmelor. Sigur ca l-am incurajat. Ca dovada, imediat dupa perioada de lansare a cunoscut un deosebit succes cu filmul Terminator. insa, dupa doar cinci ani de cariera artistica, s-a hotarat sa participe la concursul Mister Olimpia, care avea loc la Sydney, Australia. Nu i-am recomandat acest lucru, dar, intr-adevar, in anul 1980 cand a revenit, a reusit sa castige cel de-al optulea si ultimul titlu. Dupa aceea, a primit nenumarate oferte de la Hollywood.
- Cum a ajuns Arnold in politica?
- La indemnul colegilor sai care au insistat, datorita succeselor sale, sa se inscrie in Partidul Republican. Dovedind si aici ambitie si perseverenta, populatia l-a ales guvernator al Californiei.
- Ce planuri aveti pentru viitor, in Romania?
- M-am hotarat sa infiintez in zona dumneavoastra un muzeu, care va fi unic. Acesta va contine toate datele despre activitatea mea si a lui Arnold. Voi expune aici toate aparatele pe care noi le-am confectionat pentru antrenamente. Un prim pas a si fost facut deja, deoarece statuia lui Arnold este la Oravita.
- Cand vom avea ocazia sa-l vedem pe actualul guvernator al Californiei la Oravita?
- La aceasta intrebare e greu de raspuns, dar pot sa va spun ca, in urma convorbirilor noastre telefonice, Arnold, care stie de toate intentiile mele, pare fascinat de acestea. El mi-a promis ca va face tot posibilul sa participe la inaugurarea acestui muzeu, in toamna acestui an.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite