Arne Riise şi-a îngropat echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Liverpool a scăpat victoria printre degete în faţa lui Chelsea, prin autogolul norvegianului din ultima secundă de joc Semifinala Ligii Campionilor, disputată pe stadionul Anfield, a

FC Liverpool a scăpat victoria printre degete în faţa lui Chelsea, prin autogolul norvegianului din ultima secundă de joc

Semifinala Ligii Campionilor, disputată pe stadionul Anfield, a avut parte de un final de coşmar pentru gazde. Liverpool conducea pe Chelsea cu 1-0, după un joc controlat în cea mai mare parte de "cormorani".

Salvarea londonezilor a venit de unde se aşteptau mai puţin. Când arbitrul se pregătea să fluiere sfârşitul meciului, în al cincilea minut de prelungiri, norvegianul John Arne Riise a reluat cu capul în propria poartă mingea centrată de Malouda, stabilind scorul de 1-1.

Supărat de rezultat, tehnicianul "cormoranilor", Rafa Benitez, l-a găsit vinovat pe arbitrul Konrad Plautz: "Un minut de prelungiri în prima repriză, patru în cea de-a doua, apoi a venit şi acel autogol în finalul meciului, aşa că sunt cu adevărat dezamăgit". Deşi a recunoscut că jucătorii săi au făcut multe greşeli, antrenorul lui Chelsea, Avram Grant, se bucură pentru autogolul salvator: "Vrem să fim în finală şi am făcut un pas mare după acest meci. Un egal în deplasare este un avantaj pentru noi, dar returul, cu siguranţă, va fi dificil. A fost un gol bun pentru noi, care ne va ajuta", a declarat israelianul.

Apărat de antrenor şi coechipieri

Deşi autogolul lui Riise ar putea duce la ratarea calificării în finală, coechipierii şi antrenorul Rafa Benitez nu l-au criticat pe norvegian: "Nu putem da vina pe jucător. Mingea se putea duce la fel de bine peste poartă", a spus tehnicianul, completat de căpitanul Steven Gerrard: "Câştigăm, remizăm sau pierdem împreună.

Este datoria mea de căpitan să-i adun pe băieţi şi să fiu sigur că ne vom pregăti bine pentru meciul următor. Acest gen de duble manşe sunt decise de amănunte. Din păcate, astăzi am avut ghinion, dar poate vom avea noroc pe Stanford Bridge". Partida retur se va disputa pe 30 aprilie. Cealaltă semifinală, dintre Manchester United şi FC Barcelona, s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

Să-i lăsăm pe toţi să o considere pe Chelsea favorită la calificare. Noi ştim ce avem de făcut şi cred că puteam să câştigăm la Londra
Steven Gerrard,
jucător Liverpool

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite