Armstrong, monitorizat de organizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Septuplul câştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong revine, astăzi, în cea mai mare competiţie  ciclistă a lumii. La 37 de ani, americanul nu are un obiectiv măreţ.

„Forma mea este bună, nu contează poziţia din clasament, sper doar să fie în top 3 sau top 8. Nu trebuie să câştig neapărat, eu am demostrat deja că sunt un ciclist bun“, a spus campionul, care a învins cancerul, trecându-şi  în cont victoriile din anii 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 şi 2005.

Revenirea sa în elita sportului pe două roţi a stat sub semnul incertitudinii, americanii suspectându-l chiar că s-ar fi dopat după ce a refuzat să se prezinte la nişte controale medicale.

Chiar şi acum organizatorii sunt îndoielnici în ceea ce priveşte acurateţea lui Armstrong. „Controalele se vor înmulţi şi vreau să-l avertizez pe Lance Armstrong că va fi în mod special urmărit”, a precizat ministrul francez al sănătăţii, Roselyne Bachelot.

Cea de-a 96-a ediţie a Turului Franţei, care se va desfăşura în perioada 4-26 iulie, va avea la start 20 echipe. Cursa va începe astăzi, de la ora 16:30 cu prologul de 15 kilometri de pe străzile din Monte Carlo. Valoarea premiilor ajunge la 3.200.000 de euro, dintre care 450.000 de euro vor ajunge la învingător.

Principalii favoriţi

Carlos Sastre (Cervelo TestTeam) - câştigătorul ediţiei de anul trecut.

Alberto Contador (Astana) - principalul rival al lui Lance Armstrong.

Oscar Freire (Rabobank) - un ciclist recunoscut pentru sprint şi pentru rezistenţă.

Cadel Evans (Silence-Lotto).

Denis Menchov (Rabobank).

Mark Cavendish (Team Columbia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite