Argentinienii sărbătoresc victoria asupra Stelei din 1986!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din patria tangoului a alocat spaţii ample evenimentului din urmă cu două decenii

Steliştii nu sunt singurii care rememorează, după 20 de ani, marile victorii. În Argentina, presa de ieri a alocat spaţii largi sărbătoririi a două decenii de la cucerirea Cupei Intercontinentale de către River Plate, scor 1-0, în meciul cu formaţia din Ghencea, la 14 decembrie 1986, la Tokyo. Steaua a ajuns în 1986 la Cupa Intercontinentală din postura de câştigătoare a Supercupei Europei, după ce a trecut de Dinamo Kiev, scor 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de Hagi. La Tokyo, steliştii au fost învinşi de deţinătoarea Cupei Libertadores, River Plate (0-1). Un meci care a rămas în istoria fotbalului argentinian. "20 de ani de când River a devenit campioană intercontinentală", "Atunci când au avut lumea la picioare", a titrat ieri cotidianul "Clarin". "Execuţia loviturii libere a lui Norberto Alonso i-a uimit pe români, iar aceştia n-au putut decât să vadă cum mingea ajunge la Antonio Alzamendi, care şi-a creat culoar prin mijloace nu tocmai ortodoxe, dar eficiente. Experienţa şi lipsa de griji le-au permis jucătorilor argentinieni să aibă un moral bun înainte de meci, să râdă, să glumească. Exact opusul jucătorilor stelişti: tăcuţi, rigizi, de nepătruns", a scris "Clarin".
Antrenorul de atunci al lui River, Hector Veira, a declarat că el şi jucătorii săi vizionaseră de nenumărate ori caseta meciului Steaua FC Barcelona din finala CCE, sesizând detaliul că românii pot fi păcăliţi la loviturile libere.
"Steaua, echipa Ministerului Apărării"
"20 de ani de la gloria maximă", a scris şi cotidianul "La Nacion": "Steaua era echipa Ministerului Apărării, iar câţiva dintre jucători erau militari şi se pregăteau într-un regim prosovietic. Această echipă provenea dintr-un fotbal care nu avea tradiţia lui River".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite