Ardelenii lui Dorinel Munteanu i-au invins pe bascii de la Bilbao

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a reusit marea surpriza a primei manse a turului doi al Cupei UEFA Intertoto, invingand cu 1-0 pe Athletic Bilbao. Clasati pe locul 11 in ultimul sezon al Diviziei A, clujenii au reusit sa

CFR Cluj a reusit marea surpriza a primei manse a turului doi al Cupei UEFA Intertoto, invingand cu 1-0 pe Athletic Bilbao. Clasati pe locul 11 in ultimul sezon al Diviziei A, clujenii au reusit sa se impuna in fata unei echipe care a lasat acasa mai multi titulari. Piesele grele ale ibericilor, Guerrero, Lafuente si Javi Gonzales, au fost insuficiente pentru a opri iuresul clujenilor. Pe o vreme ploioasa si incurajati de doar 6500 de suporteri, "ceferistii" ardeleni au controlat cea mai mare parte a partidei. Noul golgheter al CFR-ului, Cosmin Tilinca, a inscris golul victoriei cu o frumoasa lovitura de cap de la 12 metri, in minutul 35. Visul ardelenilor parea sa ia sfarsit in minutul 60, atunci cand arbitrul a dictat penalty dupa un fault in careu al lui Milosevic asupra lui De Paula. A executat Javi Gonzales, dar portarul Turcas si-a rezervat portia sa de glorie respingand de langa bara. Succesul clujenilor s-a datorat in mare masura antrenorului-jucator Dorinel Munteanu, aflat la debutul sau pentru "visinii". La 37 de ani, "Munti" a evoluat pe toata durata partidei, contribuind decisiv la majoritatea actiunilor ofensive ale "ceferistilor". Entuziasmati de evolutia propriilor jucatori, spectatorii clujeni au scandat in permanenta numele echipei si pe cel al noului idol al tribunei, Dorinel Munteanu. "Am avut o prima repriza foarte buna, dar victoria este a echipei, si nu a antrenorilor. In cateva zile nu puteam schimba nimic, de aceea meritul este al jucatorilor, care au dat tot ce au mai bun in ei. Cred ca vom forma o echipa de temut in Divizia A", a declarat Dorinel Munteanu, in timp ce tehnicianul spaniol Jose Luis Mendilibar a apreciat drept meritata victoria clujenilor. "Jocul a fost compus din doua parti distincte. In prima parte, CFR-ul putea sa mai dea un gol, iar in partea a doua am incercat sa ne revenim. Am jucat cu pase scurte, care au fost insa prea scurte", a fost de parere Mendilibar. Presa iberica pune infrangerea lui Athletic Bilbao pe seama perioadei scurte pe care ibericii au avut-o pentru pregatirea meciului. Lucrurile nu au inceput bine, Athletic inregistrand o infrangere periculoasa, care ii pune sub semnul intrebarii viitorul in Intertoto. Cu siguranta ca numai pregatirea insuficienta a echipei a facut ca romanii sa para mai rapizi si mai buni decat sunt in realitate", scrie cotidianul "AS", care precizeaza ca partida a avut loc "pe acest teren din Transilvania, apropiat de locurile unde a luat nastere legenda "Contelui Dracula"". Cotidianul "Mundo Deportivo" noteaza ca Dorinel Munteanu ar fi putut fi numit "Maradona din Carpati" daca n-ar fi facut parte din aceeasi generatie cu Hagi. Partida retur dintre Athletic Bilbao si CFR Cluj va avea loc pe 9 iulie, de la ora 22.
Gloria Bistrita, infrangere la limita in Croatia
Cealalta echipa romaneasca din turul doi al Cupei UEFA Intertoto, Gloria Bistrita, a pierdut cu 3-2 meciul disputat in deplasare cu croatii de la Slaven Belupo. Pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabau au inscris Peres, din penalty (34), si C. Bucur (69), in timp ce pentru gazde au punctat Gal (45), Saranovici (60) si Musa (80). Partida retur se va desfasura pe 10 iulie, la Bistrita.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite