Antrenorul i-a furat medalia de aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinatorul de viteză Sven Kramer a fost descalificat în urma unei imense erori a antrenorului, care i-a indicat culoarul greşit. În afară de medalia de aur, olandezul va pierde şi contractele de publicitate în valoare de peste 300.000 de euro.

Triplu campion mondial, deţinător al recordului mondial şi neînvins din 2006 pe distanţa de 10.000 de metri, patinatorul de viteză Sven Kramer (23 de ani) a trăit la Jocurile Olimpice de la Vancouver cel mai mare eşec al său în proba sa favorită. Şi nu din vina lui.

După ce câştigase aurul olimpic la 5.000 de metri, olandezul era pregătit să realizeze dubla şi chiar ar fi reuşit dacă antrenorul său, Gerard Kemkers, nu i-ar fi indicat la un moment dat culoarul greşit.

„Nu-mi stă în caracter să dau vina pe altcineva, însă antrenorul Gerard Kemkers mi-a strigat să merg pe interior. I-am urmat sfatul convins că este decizia bună. Însă, după reacţia publicului, mi-am dat seama că nu era ceva în regulă", a tunat Kramer, care a ezitat destul de mult înainte de a urma sfatul antrenorului său.

„Eşti un idiot!"

Imediat ce a terminat cursa, având cel mai bun timp (12:54.50 de minute), şi şi‑a dat seama că a fost descalificat, Sven s-a dus direct la tehnicianul său reproşându-i greşeala pe un ton agresiv. „Eşti un idiot", a strigat patinatorul, care a adăugat că acesta i-a distrus ceea ce trebuia să fie cel mai frumos moment al vieţii.

Nu doar momentul glorios şi titlul olimpic i-au fost „furate", ci şi contracte de publicitate de peste 300.000 de euro, pe care olandezul le avea cu diverse companii internaţionale, conform unor surse apropiate sportivului.

Antrenorul Gerard Kem­kers, fost patinator de viteză, medaliat cu bronz la 5.000 de metri la Olimpiada de la Calgary (1998), iar apoi antrenor al echipei SUA, a luat vina asupra lui. „Sunt pe deplin responsabil de acest dezastru. Eu i-am spus lui Sven să intre pe culoarul de interior când trebuia să ia virajul pe exterior. Am fost neatent deoarece notam un timp de trecere în carneţel", a declarat tehnicianul.

Titlul olimpic i-a revenit sportivului sud-coreean Lee Seung-hoon.

A făcut-o proastă pe o reporteriţă

După ce a câştigat proba de 5.000 de metri la Olimpiada de la Vancouver, una dintre jurnalistele televiziunii NBC a venit la Sven Kramer pentru un scurt interviu. Aceasta l-a întrebat, imediat după cursă, pe proaspătul campion olimpic cum îl cheamă şi ce a câştigat. Recunoscut pentru replicile sale acide, olandezul i-a răspuns cu o întrebare tăioasă. „Eşti proastă?".

Patinează în amintirea mamei

Canadianca Joannie Rochette şi-a pierdut mama cu două zile înainte de a lua startul la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Aceasta a suferit un atac de cord şi nu a mai apucat să-şi vadă fata concurând în faţa compatrioţilor.

Joannie Rochette

Patinatoarea, medaliată cu argint la Campionatele

Mondiale de anul trecut, a încheiat programul scurt în lacrimi, pe poziţia a treia (71,36 de puncte), fiind întrecută doar de coreeanca Kim Yu-Na (78,50 de puncte - nou record) şi japoneza Mao Asada (73,78 de puncte).

„N-am absolut niciun regret. Acesta este un moment de care îmi voi aminti toată viaţa", a spus, plângând în hohote, Joannie, care în această noapte îşi va aduna din nou toate puterile şi va încerca să-şi ţină emoţiile în frâu pentru a cuceri prima medalie olimpică din cariera sa.

Finala probei feminine de patinaj va avea loc vineri dimineaţă, cu începere de la ora 3.00 (în direct pe TVR 1).

Am împuşcat locul 10!

Eva Tofalvi,  31 de ani,  din Miercurea-Ciuc

Eva Tofalvi, 31 de ani, din Miercurea-Ciuc

Ştafeta feminină a României, formată din Dana Potlogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea şi Reka Ferencz, a terminat pe locul 10 cursa de 4x6 km. Aceasta este cea mai bună poziţie ocupată de reprezentanţii ţării noastre la actuala ediţie a competiţiei din Canada şi, totodată, cea mai bună clasare a unei ştafete autohtone de biatlon în istoria Olimpiadelor.

Primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de Rusia (1:09.36), Franţa şi Germania. Timpul echipei noastre, care a ocupat locul 12 în primul schimb, 11 în al doilea, 9 în al treilea şi 10 în ultimul, a fost de 1:12.32.

Eroina tricolorelor a fost campioana mondială de junioare, Reka Ferencz. Aflată în ultimul schimb, ea nu a ratat nicio ţintă. Sportiva originară din Valea Strâmbă a înlocuit-o în ştafetă pe Alexandra Stoian, cea care făcuse parte din echipa ocupantă a locului opt la CM din 2009. Dintre românii rămaşi în competiţie, doar echipajul masculin de bob 4 persoane are şanse teoretice să depăşească performanţa biatlonistelor.

Jocurile Olimpice de iarnă 2010
Medalie
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite