Antrenorii din liga lui Mitică intră repede la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga 1 a avut parte în acest sezon de 17 înlocuiri de tehnicieni. În acelaşi timp, în campionatele puternice din Europa sunt doar câteva astfel de mutări

fostul secund al lui Bergodi nu a rezistat decât 12 etape. A urmat Jean Vlădoiu, adus de la divizionara secundă FC Snagov. Aşa cum era de aşteptat, ex-golgheterul Stelei nu a putut ţine de scaun decât trei etape. După încă un experiment, cu Liviu Ciubotariu, bancarii s-au hotărât să meargă pe cartea experienţei şi l-au adus pe Sorin Cârţu. La trei puncte mai sus în clasament, Ceahlăul merge la fel. A schimbat în primele 14 etape trei antrenori, hotărând în final să îşi pună speranţele în Florin Marin pentru a evita retrogradarea. Sunt însă şi cazuri fericite, antrenori care se potrivesc perfect cerinţelor patronilor. Cel mai bun exemplu e Ioan Ovidiu Sabău. Venit la Gloria Bistriţa de la Gaz Metan Mediaş, ocupă în acest moment locul şase în campionat, reuşind în acelaşi timp să elimine o parte din suspiciunile care planau asupra echipei lui Jean Pădureanu.
Medie mică în Europa
În marile campionate ale Europei, tehnicienii beneficiază de mult mai mult credit. În Premier League, West Ham şi Charlton sunt singurele echipe care şi-au schimbat antrenorii, după 22 de etape disputate. În Bundesliga şi Serie A, trei formaţii au ales schimbarea pe banca tehnică, în timp ce în Spania doar Betis, Athletic Bilbao, Real Sociedad şi Gimnastic, ameninţate cu retrogradarea, au căutat noi soluţii.

Schimbări de antrenori în Liga 1 (17 înlocuiri)
FC Argeş:
Giuseppe Giannini (et.1-10) / Dorinel Munteanu (din et. 11)
CFR Cluj:
Dorinel Munteanu (et. 1-10) / Cristiano Bergodi (din et. 11)
Ceahlăul:
Mihai Stoica (et. 1-3) / Ion Moldovan (et. 4 -13) / Vasile Silaghi (et. 14) / Florin Marin (din et. 15)
Farul:
Momcilo Vukotic (et. 1-8) / Marin Ion (et. 9-13) / Basarab Panduru (din et. 14)
Jiul:
Florin Marin (et. 1-11) / Marin Tudorache (din et. 12)
FC Naţional:
Marin Dună (et. 1-12) / Ion Vlădoiu (et. 13-16) / Liviu Ciobotariu (et. 17) / Sorin Cârţu (din et. 18)
FCU Poli Timişoara:
Sorin Cârţu (et. 1-12) / Alin Artimon (din et. 13)
Unirea Urziceni:
Costel Orac (et. 1-7) / Iulian Mihăescu (et. 8-9) / Dan Petrescu (din et. 10)
Univ. Craiova:
Ovidiu Stângă (et. 1 şi 3-9) / Aurel Beldeanu (et. 2) / Ştefan Stoica (din et. 10)
SC Vaslui:
Gheorghe Mulţescu (et. 1-9) / Viorel Hizo (din et. 10)

Opt echipe nu au purces la schimbarea tehnicianului cu care s-a început sezonul: Dinamo (Mircea Rednic), Gloria (Ovidiu Sabău), Oţelul (Petre Grigoraş), Pandurii (Eugen Neagoe), Poli Iaşi (Ionuţ Popa), Rapid (Răzvan Lucescu), Steaua (Cosmin Olăroiu), UTA (Marius Lăcătuş)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite