Antrenor austriac, arestat pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul declanşat de descinderea carabinierilor italieni în Satul Olimpic de la San Sicario la locul de cazare al biatloniştilor şi fondiştilor din Austria este departe de a se fi încheiat.

Scandalul declanşat de descinderea carabinierilor italieni în Satul Olimpic de la San Sicario la locul de cazare al biatloniştilor şi fondiştilor din Austria este departe de a se fi încheiat. Mai mulţi sportivi au fost legitimaţi şi controlaţi antidoping, fapt considerat inacceptabil de către conducerea delegaţiei austriece, care a şi înaintat un protest oficial la CIO. Doi dintre sportivi, biatloniştii Wolfgang Perner şi Wolfgang Rottmann, au părăsit Satul Olimpic în timpul controlului, ei fiind ulterior excluşi din delegaţia ţării lor. Toată această tevatură a fost declanşată de o informaţie potrivit căreia în Satul Olimpic s-ar fi aflat antrenorul austriac Walter Mayer care, la JO din 2002, fusese implicat într-o afacere cu transfuzii de sânge, în urma căreia primise interdicţia de a mai participa la Jocuri. Prezenţa lui Mayer nu a putut fi dovedită, deşi se ştia că acesta închiriase o casă la San Sicario.
Antrenorul, pus sub acuzaţie în Italia pentru încălcarea legislaţiei antidoping, a fost arestat dumininică seara, la Paternion, în Austria, în timp ce încerca să forţeze un baraj al poliţiei. Ieri dimineaţă, Parchetul din Klagenfurt a dispus punerea în libertate a tehnicianului de 48 de ani, care s-a ales doar cu permisul de conducere suspendat.
Românii, printre codaşi
Seria rezultatelor modeste obţinute de sportivii români la Torino a fost continuată de patinatoarea de viteză Daniela Oltean, care a ocupat locul 35, ultimul, în proba de 1.000 m.
Ceva mai onorabil s-au comportat boberii, în proba de două persoane, la care au participat 29 de echipaje. Nicolae Istrate şi Ion Duminicel au ocupat locul 24, iar Mihai Iliescu şi Levente Bartha s-au situat pe poziţia a 26-a. Locul lor a fost stabilit după disputarea a trei coborâri, deoarce în manşa a patra au concurat doar primele 20 de echipaje.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite