Anton Crişan, fosta glorie a Stelei şi a naţionalei de hochei, a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul portar şi antrenor al echipei de hochei Steaua Bucureşti, dar şi al naţionalei României, Anton Crişan a decedat vineri, la vârsta de 70 de ani, din cauza unei comoţii cerebrale.

Vestea a şocat mulţi iubitori ai hocheiului, dar şi ai sportului, mai ales de la Steaua Bucureşti.

"Toni Crişan a fost unul dintre oamenii pentru care am avut un mare respect, dar şi omul cu care am trăit la Steaua începuturile mele ca sportiv. Este o mare pierdere, mai ales că s-a dus aşa, azi-dimineaţă, din cauza unei comoţii cerebrale. Dumnezeu să-l odihnească în pace", a declarat, vineri, Vasile Stângă, fostul jucător şi antrenor al naţionalei de handbal a României.

Anton Crişan a împlinit în luna ianuarie 70 de ani. A debutat în hochei ca portar, la 13 ani, în echipa din Sebeş, iar din 1960 s-a transferat la Steaua Bucureşti. Timp de 19 ani a fost portarul titular al "militarilor", iar începând cu 1962 şi al echipei naţionale a României. Cu Steaua a câştigat 15 titluri naţionale şi 15 Cupe ale României.

Cu echipa naţională a participat la 10 Campionate Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice din 1964 (Innsbruck- Austria), totalizând peste 300 de jocuri internaţionale.

A fost maestru al sportului din anul 1967 şi antrenor emerit din 1997, dar şi Cetăţean de Onoare al Sebeşului, oraşul natal în care vor avea loc funeraliile, duminică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite