Anglia vrea să scape de "complexul" Scolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Angliei şi Portugaliei îşi dispută, astăzi, un loc în semifinalele Cupei Mondiale. Insularii sunt favoriţi la casele de pariuri, însă nu trebuie să uite că nu au câştigat

Echipele Angliei şi Portugaliei îşi dispută, astăzi, un loc în semifinalele Cupei Mondiale. Insularii sunt favoriţi la casele de pariuri, însă nu trebuie să uite că nu au câştigat niciodată atunci când pe banca tehnică a adversarei s-a aflat brazilianul Luiz Felipe Scolari.
În 2002, pe când antrena Brazilia, Scolari le-a dat jucătorilor să citească "Arta războiului", o lucrare chinezească despre strategia militară, veche de 2.500 de ani. Selecao a câştigat atunci titlul, după ce a învins Anglia în sferturile de finală. Scolari a trecut apoi pe banca Portugaliei şi a mai răpus o dată Albionul, la Europenele din 2004, şi tot în sferturi. Astăzi, brazilianul are un motiv în plus să-i mai bată o dată pe englezi. I s-a propus să preia cârma Angliei, în locul lui Sven Goran Eriksson, care va părăsi corabia pe 9 iulie, dar pentru că a amânat semnarea contractului până după încheierea Cupei Mondiale, federaţia de la Londra s-a orientat rapid spre Steve McClaren. "Nu puteam să devin antrenorul altei ţări înaintea CM, la care reprezentam Portugalia. Cum ar fi fost să întâlnesc Anglia şi să le spun jucătorilor
muriţi pentru Portugalia
", şi-a explicat tehnicianul poziţia. Pentru meciul de diseară, Scolari are destule probleme de efectiv, trebuind să găsească soluţii pentru înlocuirea a două piese de bază, Deco şi Costinha, care sunt suspendaţi după ce au văzut cartonaşul roşu în partida cu Olanda, din optimi.
Nici tabăra engleză nu este scutită de probleme. Owen s-a accidentat grav în meciul cu Suedia şi a devenit indisponibil pentru mult timp, iar în victoria la limită obţinută în faţa Ecuadorului Eriksson a jucat cu un singur vârf, Rooney. În ajutorul suedezului a sărit cel mai în vogă portughez al momentului, Jose Mourinho, care l-a sfătuit pe tehnician să nu-l utilizeze pe uriaşul Peter Crouch, pentru că acesta va fi anihilat de elevul său de la Chelsea, Ricardo Carvalho. Anglia se numără printre favoritele la titlu, dar impresia generală este că nu a arătat încă mare lucru. Dacă Blatter a criticat evoluţia de până acum a englezilor, Franz Beckenbauer, preşedintele Comitetului de Organizare, a fost mai puţin aspru: "Acesta este stilul lui Eriksson, şi a avut succes".
Aceasta este doar a treia întâlnire dintre cele două echipe la un turneu final al CM. În 1966, Anglia a câştigat în semifinale, victorie care i-a deschis drumul spre singurul titlu din istorie, iar în 1986, în grupe, s-a impus Portugalia, dar mai departe s-au calificat tot insularii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite