Andrei Pavel: "Vreau să mai joc şi la anul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a rămas în Grupa Mondială a Cupei Davis, după ce a trecut cu scorul de 4-1, în baraj, de Coreea de Sud. Cel mai important jucător al întâlnirii cu asiaticii a fost, fără îndoială,

România a rămas în Grupa Mondială a Cupei Davis, după ce a trecut cu scorul de 4-1, în baraj, de Coreea de Sud. Cel mai important jucător al întâlnirii cu asiaticii a fost, fără îndoială, Andrei Pavel, care a făcut un adevărat tur de forţă, câştigând toate cele trei meciuri disputate.
La 32 de ani, "Cneazul" a demonstrat încă o dată că rămâne cel mai bun tenismen român. Duminică a stat pe teren mai bine de cinci ore, reuşind să câştige, alături de Horia Tecău, partida de dublu, după care a înclinat definitiv balanţa în favoarea noastră, prin victoria asupra numărului unu sud-coreean, Hyung-Taik Lee. "Toţi se gândesc că am 32 de ani şi mă întreabă mereu acelaşi lucru, dacă rezist trei meciuri în Cupa Davis. Mie îmi place competiţia asta, vreau să mai joc, cel puţin anul viitor. Sper ca juniorii să se ridice, Victor Hănescu să se facă bine şi să urce în clasament", a declarat Pavel. În ceea ce priveşte confruntarea cu Lee, "Cneazul" a spus că se aştepta să aibă parte de o confruntare dificilă. "Nu m-a surprins Lee, pentru că mă aşteptam să joace bine, având în vedere rezultatele din ultima vreme. Poate ne-a surprins doar prin faptul că a jucat foarte bine pe zgură la Bucureşti. Momentul care a schimbat meciul a fost reabreak-ul din setul trei, care a spart gheaţa, mi-a dat aer şi mie, şi spectatorilor. Acela a fost momentul-cheie. La 4-0 mi-a venit un pic în minte meciul cu Agassi, dar mi-am zis că aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple", a afirmat Andrei Pavel. Revenit în echipă după doi ani de absenţă, Florin Mergea a debutat la simplu într-un meci din Cupa Davis, el fiind preferat în locul lui Victor Crivoi de către căpitanul nejucător Adrian Marcu. Alegerea s-a dovedit inspirată, fostul campion de juniori de la Wimbledon învingându-l în trei seturi pe Woong-Sun Jun, ceea ce a dus scorul final la 4-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite