Andone, "caine" cu pedigri cipriot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvon sau nu, faptul ca Badea l-a lasat pe Andone din mana cand Becali a spus ca va aduce bani de acasa numai ca sa scape de tehnician, rezultatul a fost cel la care dinamovistii se asteptau de

Zvon sau nu, faptul ca Badea l-a lasat pe Andone din mana cand Becali a spus ca va aduce bani de acasa numai ca sa scape de tehnician, rezultatul a fost cel la care dinamovistii se asteptau de mult. Falcosul nu a stat cu mainile in san si, imediat dupa ce Consiliul de Administratie din "Stefan cel Mare" i-a reziliat contractul, s-a indreptat spre multipla campioana a Ciprului, Omonia Nicosia. Chiar daca in acest moment alb-verzii sunt pe locul trei in campionatul intern, la patru puncte de primul loc, noua echipa a lui Andone a castigat 19 titluri si 12 cupe in Cipru, fiind cel mai titrat club din Insula Afroditei. Pe un contract net superior celui pe care il avea la Dinamo, in jurul a 300.000 de euro, Falcosul va incepe antrenamentele, conform presei cipriote, chiar de astazi. De altfel, jurnalistii insulari au anuntat ca tehnicianul roman incepuse tratativele cu Omonia inca de acum o luna si semnase contractul cu o saptamana inainte de a pleca din "Groapa". Andone, pe de alta parte, a declarat pana in ultimul moment ca el nu doreste sa paraseasca banca dinamovistilor, fiind convins ca presedintele CA, Nicolae Badea, il va sustine in continuare. Bossul dinamovistilor s-a dat la o parte insa dupa ce antrenorul declarase ca nu va mai "colora" fotbalisti si dupa ce a aflat ca Becali este dispus sa plateasca el clauza de reziliere a contractului. Chiar daca suma era de 500.000 de dolari, s-a ajuns doar la 200.000. "Vrem sa facem o echipa competitiva si pe plan international. Cu Andone nu am facut acel salt pe care il doream", a declarat presedintele executiv din "Groapa". Inlocuitorul ales de Giovani este spaniolul Esteban Vigo, care a semnat un contract pe cinci luni, cu posibilitatea de prelungire pe inca doi ani. "Am ales cu sufletul si cu inima. M-am gandit la cineva pe care il cunosc, in locul unui antrenor mare. Vigo a fost de fapt antrenorul principal la FC National si la Universitatea Craiova, nu Alesanco, care a fost impins in fata pentru renumele sau. Argentinianul Messi a fost condus de Vigo. De la Cordoba nu a fost dat afara, a plecat pentru ca nu a fost platit la timp", si-a anuntat Giovani achizitia.

Un antrenor mediocru
Esteban Vigo, achizitia facuta de dinamovisti pentru banca tehnica, are 49 de ani si este fost jucator al FC Barcelonei, avand si trei selectii pentru nationala iberica. Ca antrenor are insa o cariera "minuscula". A fost secund al conationalului sau Jose Ramon Alesanco la Universitatea Craiova, in sezonul 1997-1998, si a mai antrenat in a doua liga spaniola pe Xerez Deportivo si pe Cordoba, in perioada 2003-2004.

Suporterii, pro-Andone
Fanii din "Stefan cel Mare" nu au agreat demiterea lui Ioan Andone si au taxat decizia conducerii. "Modul in care este gandita strategia pe termen lung de catre conducerea alb-rosilor este sinucigasa, deoarece ea straluceste prin inconstanta obiectivelor", a precizat un sustinator dinamovist. "Daca Vigo nu da rezultate in retur, o sa-l aduceti pe maseurul lui Alesanco?", se intreba un alt fan al alb-rosilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite