Anda Perianu, surpriza primului tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

doi ani în urmă. Până acum a jucat doar în turneele organizate de federaţia internaţională, şi a câştigat din tenis doar puţin peste 41.000 de dolari. Pentru a ajunge pe tabloul principal

doi ani în urmă. Până acum a jucat doar în turneele organizate de federaţia internaţională, şi a câştigat din tenis doar puţin peste 41.000 de dolari. Pentru a ajunge pe tabloul principal la Roland Garros, Perianu a fost nevoită să treacă prin trei tururi de calificări, în ultimul învingând-o pe compatrioata sa Edina Gallovits, fiica fostului pentatlonist Iuliu Gallovits.
Înaintea meciului cu Safarova, nimeni nu-i dădea prea mari şanse româncei. Cehoaica era mult mai bine plasată în ierarhia mondială, pe locul 31, în timp ce Anda se afla cu 146 de poziţii mai jos. Pe zgura pariziană, însă, calculele hârtiei au fost date peste cap. Mult mai bună la primul serviciu, la care a avut un procentaj de 73 la sută, faţă de 53 la sută al adversarei sale, românca nu a avut nevoie decât de 24 de minute pentru a-şi adjudeca primul set, în care nu a cedat decât un ghem. În cel de-al doilea s-a mers cap la cap până la 6-6, pentru ca Perianu să se impună la tie-break, după 56 de minute de joc. Ea devine, astfel, prima româncă ajunsă în turul doi la Roland Garros în ultimii şase ani, precedenta performanţă similară aparţinându-i din anul 2000 Ruxandrei Dragomir. Perianu şi-a asigurat 7 puncte ATP şi un cec de 21.795 de euro, de departe cel mai mare premiu al carierei sale. În turul următor, ea o va întâlni pe australianca Alicia Molik, care a dispus cu scorul de 7-5, 7-6 de italianca Antonella Serra Zanetti.

Recordul lui Nadal
Prin victoria cu 6-2, 7-5, 6-1, obţinută în faţa suedezului Robin Soderling, spaniolul Rafael Nadal, campionul de anul trecut, a depăşit recordul de succese consecutive pe zgură, 54 la număr, care îi aparţinea din 1977 argentinianului Guillermo Vilas. "Dacă va fi să pierd acest record, sunt mulţumit că o voi face în faţa unui asemenea tenismen. Este o plăcere să-l vezi jucând. El va inspira o nouă generaţie de jucători", a declarat Vilas. Ultima oară când Nadal a pierdut pe o asemenea suprafaţă a fost pe 7 aprilie 2005, în faţa rusului Igor Andreev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite