Americanii şi-au adus tinerii în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mulţi tineri. "Chiar şi noi suntem uimiţi de câţi tineri am reuşit să adunăm. De exemplu, opt din cei 12 selecţionaţi au vârsta de până în 25 de ani", a spus managerul echipei, Jerry

mulţi tineri. "Chiar şi noi suntem uimiţi de câţi tineri am reuşit să adunăm. De exemplu, opt din cei 12 selecţionaţi au vârsta de până în 25 de ani", a spus managerul echipei, Jerry Colangelo. Cine sunt vedetele americanilor din acest an? Lebron James (22 de ani), Dwayne Wade (24 de ani) şi Carmelo Anthony (22 de ani), care au făcut parte şi din echipa olimpică a SUA din 2004. De altfel, aceştia au fost desemnaţi şi căpitani ai echipei. "Suntem experimentaţi şi ştim ce trebuie să facem pentru a învinge. ştiu că am o responsabilitate mare, aşa că noi trebuie să mergem pe teren şi să rezolvăm singuri meciurile", a declarat Lebron James.
SUA vor debuta la CM sâmbătă dimineaţă, de la ora 8.00, în direct la TV Sport, în compania naţionalei statului Puerto Rico. "Suntem încrezători în şansele noastre, dar asta nu înseamnă că nu respectăm celelalte echipe. Încă nu le-am văzut pe toate la lucru, aşa că, în această fază a competiţiei, ne vom da seama ce naţionale sunt puternice", a declarat antrenorul americanilor, Mike Krzyzewski.

S-a accidentat Tony Parker
Cu o zi înainte de începerea Mondialului de baschet, naţionala Franţei a primit o veste neplăcută: Tony Parker a fost nevoit să părăsească lotul după ce şi-a fracturat un deget într-un mod hilar. La un meci-şcoală pe care Franţa l-a disputat joi, contra Braziliei, Parker şi-a prins degetul în tricoul unui adversar. Iniţial, s-a crezut că baschetbalistul nu va putea juca în meciul de debut, contra Argentinei, dar accidentarea s-a dovedit a fi mult mai serioasă, astfel că a fost trimis acasă.

Nwosu a trecut pe la Asesoft
Echipa naţională a Nigeriei, care a fost repartizată în grupa A a Campionatului Mondial, are în componenţă un jucător care a trecut şi prin campionatul României. Julius Nwosu a evoluat, parţial, în sezonul trecut la campioana României, Asesoft Ploieşti. Însă conducerea echipei masculine de baschet a hotărât să renunţe la pivot din cauza randamentului slab din meciurile jucate în cupele europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite