Alonso, cel mai tanar rege al Formulei 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul spaniol Fernando Alonso (Renault) a cucerit titlul de campion mondial al Formulei 1, dupa locul trei ocupat pe circuitul de la Interlagos. Astfel, spaniolul a devenit cel mai tanar campion

Pilotul spaniol Fernando Alonso (Renault) a cucerit titlul de campion mondial al Formulei 1, dupa locul trei ocupat pe circuitul de la Interlagos. Astfel, spaniolul a devenit cel mai tanar campion mondial din istoria competitiei, dobandind cununa de lauri la doar 24 de ani. Desi cursa a fost cas-tigata de columbianul Juan Pablo Montoya, Alonso a avut nevoie doar de locul trei pentru a se distanta decisiv de finlandezul Kimi Raoikkonen, principalul sau contracandidat la cucerirea titlului mondial, care s-a clasat al doilea. "Este prea devreme pentru a realiza ceea ce mi s-a intamplat si cred ca imi voi da seama in zilele urmatoare. Pentru moment, am vorbit cu regele Juan Carlos, cu printul Felipe si cu premierul. In Spania nu exista o cultura a sportului cu motor si a trebuit sa lupt singur, de-a lungul carierei, pentru a-mi transforma visul in realitate. Doresc sa multumesc echipei, este cea mai buna. Noi suntem campioni", a declarat proaspatul "rege" al Formulei 1. Presa iberica se intrece in elogii la adresa lui Fernado Alonso, pe care il numeste regele al F1. "Campion!", "Toreador!", sunt titlurile aparute in publicatiile "AS" si "Marca", in timp ce "El Mundo" a notat: "Alonso isi implineste visul si este cel mai tanar campion din istorie". Chiar daca au pierdut titlul la piloti, cei de la McLaren Mercedes au totusi o consolare, preluand conducerea in clasamentul constructorilor din Formula 1, gratie primei duble reusite in acest sezon de gruparea germano-britanica, pilotii Juan Pablo Montoya si Kimi Raikkonen ocupand, in aceasta ordine, primele doua locuri in Marele Premiu al Braziliei.
Mii de oameni au iesit pe strazi la Oviedo
Orasul natal al lui Fernando Alonso, Oviedo, se afla in sarbatoare dupa ce spaniolul a devenit cel mai bun pilot din lume. Mai multe mii de suporteri au sarbatorit toata noaptea pe strazi dupa ce au urmarit cursa pe un ecran urias. "Fernando, iti multumim pentru ca ne-ai transformat visele in realitate", era scris pe un imens banner desfasurat in sala din Oviedo in care s-a urmarit cursa, iar dupa Marele Premiu al Braziliei spectatorii s-au deplasat spre Plaza de America, din centrul orasului, pentru a sarbatori triumful pilotului spaniol.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite