Alonso ştia şi când piloţii Ferrari intrau la boxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta celor de la McLaren primea informaţii confidenţiale din tabăra grupării italiene. Oficialii de la McLaren au motive să răsufle uşuraţi. Pentru că, din amenda de 100 de milioane de

Vedeta celor de la McLaren primea informaţii confidenţiale din tabăra grupării italiene.

Oficialii de la McLaren au motive să răsufle uşuraţi. Pentru că, din amenda de 100 de milioane de dolari, gruparea de F1 va plăti efectiv doar aproximativ 30 de milioane de dolari. Restul estimat la 68,9 milioane ar fi trebuit să-i încaseze de la managementul F1 pentru rezultatele din 2007. Suma reprezintă circa 10% din bugetul echipei.

Pentru a justifica aceste sancţiuni istorice, Federaţia Internaţională de Automibilsm a dat publicităţii o serie de emailuri între piloţii McLaren, Alonso şi Pedro de la Rosa, care dovedesc faptul că echipa lor s-a folosit de informaţiile ilegale obţinute de la Ferrari.

"Toate informaţiile primite de la Ferrari sunt sigure. Sunt de la Nigel Stepney, fostul lor mecanic-şef. Nu ştiu ce funcţie ocupă în prezent. Este aceeaşi persoană care ne-a spus că, în Australia, Kimi Raikkonen o să se oprească în turul 18. Este bun prieten cu Mike Coughlan, designerul nostru şef, iar el mi-a spus asta", i-a scris De la Rosa lui Alonso, la 25 martie, într-un email referitor la sistemul de distribuţie al greutăţii folosit de Ferrari.

La începutul sezonului, maşinile McLaren nu erau aşa rapide precum maşinile Ferrari dar, în timp, acestea au devenit foarte competitive. La MP al Spaniei, din mai, Rosa a recunoscut public că noul sistem de distribuţie al greutăţii era responsabil pentru performanţele îmbunătăţite ale maşinilor McLaren.

"A existat şi propunerea ca McLaren să fie dată afară din campionat. Dar, mai mulţi membri ai comisiei, printre care mă număr şi eu, am luptat că echipa să primească o amendă drastică. Celor de la McLaren le-a trecut glonţul pe la ureche", a precizat boss-ul Formulei 1, Ecclestone.

Altfel, Marele Premiu al Belgiei va avea loc azi (ora 15:00, TVR1) în care pilotul Raikkonen va pleca din pole-position, urmat de Massa şi Alonso.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite