Alonso oferea bani propriilor mecanici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul de Formula 1 e acuzat că dădea bonusuri financiare pentru a avea un bolid mai bun decât Lewis Hamilton. Spaniolul a început deja demersurile pentru a-şi rezilia contractul cu McLaren

Pilotul de Formula 1 e acuzat că dădea bonusuri financiare pentru a avea un bolid mai bun decât Lewis Hamilton. Spaniolul a început deja demersurile pentru a-şi rezilia contractul cu McLaren

Disputa dintre Lewis Hamilton şi Fernando Alonso pentru primul loc în clasamentul piloţilor, dar şi pentru întâietate în cadrul echipei McLaren atinge deja sfera ridicolului. Cotidianul "El Pais" a dezvăluit faptul că Fernando Alonso a oferit bonusuri financiare mecanicilor echipei pentru a avea mai mult grijă de maşina lui.

Conform publicaţiei, spaniolul plătea câte 1.000 de euro fiecărui mecanic în cazul în care termina înaintea lui Hamilton. Aşa s-a întâmplat după Marele Premiu de Formula 1 al Europei, desfăşurat la Nurburgring, dar patronul Ron Dennis i-a obligat pe mecanici să returneze sumele încasate. În altă ordine de idei, cotidianul german "Bild" a anunţat ieri că avocaţii lui Alonso au început demersurile pentru încetarea contractului dintre pilotul spaniol cu echipa McLaren.

"Adios, Alonso!" a titrat publicaţia care mai scrie că patronul Ron Dennis vrea să readucă liniştea în cadrul echipei, după cel mai scandalos sezon pentru echipa anglo-germană. După toate probabilităţile, Alonso se va întoarce la Renault, unde, sub oblăduirea lui Flavio Briatore, a reuşit să câştige titlul la piloţi în 2005 şi 2006. Contractul spaniolului cu McLaren era scadent în 2008, cu drept de prelungire pe încă un an.

Război total între piloţii McLaren

Până la finalul sezonului mai sunt trei curse, iar duelul dintre Hamilton şi Alonso pare mai încins ca niciodată, mai ales că între ei sunt doar două puncte. În plus, Spa-Francorchamps a fost a treia cursă consecutivă în care Alonso a reuşit să-l depăşească pe Hamilton, iar pilotul englez se află sub o presiune imensă, fiind în pericol să piardă titlul la piloţi.

Astfel, Lewis l-a acuzat pe coechipierul său că, la Marele Premiu al Belgiei, a încercat să-l scoată de pe pistă, chiar în primul tur. "Se vede foarte bine că m-a împins în afara pistei. A făcut acest lucru în mod deliberat. Dacă îmi menţineam traiectoria pe pistă, sunt convins că intra în mine.

Sunt trist că cineva despre care lumea se aşteaptă să fie corect şi pe care îl admiram se pretează la astfel de gesturi", a acuzat Hamilton. În apărarea ibericului a sărit chiar patronul Ron Dennis. "A fost o manevră corectă. Să nu uităm să ei sunt piloţi de Formula 1. Dacă erau în echipe diferite, nu mai existau discuţii. Astfel de manevre se întâmplă într-o cursă", a precizat oficialul McLaren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite