Alonso, din nou lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul s-a impus în Malaysia, la Sepang, şi a urcat pe primul loc în clasamentul piloţilor În a două etapă a acestui sezon de Formula 1, echipa McLaren-Mercedes a reuşit să domine

Spaniolul s-a impus în Malaysia, la Sepang, şi a urcat pe primul loc în clasamentul piloţilor

În a două etapă a acestui sezon de Formula 1, echipa McLaren-Mercedes a reuşit să domine copios Marele Premiu al Malaysiei de duminică, în timp ce Ferrari a trebuit să se mulţumească cu locurile 3 şi 5.

Campionul în exerciţiu, Fernando Alonso, a terminat pe primul loc, fiind urmat de colegul său, Lewis Hamilton, cei doi aducând pentru McLaren 18 puncte preţioase în clasamentul constructorilor. "A fost cea mai dificilă cursă din cariera mea, dar sunt foarte fericit că am terminat pe locul secund şi vreau să mulţumesc întregii echipe care a lucrat la maşină şi m-a pregătit în ultimele luni. Rezultatul este unul foarte bun pentru echipă, mai ales că am reuşit să-i întrec pe Felipe Massa şi Kimi Raikkonen", a mărturisit Hamilton, aflat la primul său sezon în Formula 1. Deşi a plecat din pole position, Felipe Massa a încheiat pe locul cinci, prestaţia celor de la Ferrari fiind salvată de Kimi Raikkonen, care a încheiat cursa pe podium. La final, finlandezul a recunoscut că McLaren a meritat victoria. "Am făcut un compromis cu maşina, iar din această cauză nu am putut să o exploatăm la maximum. Ne-a lipsit viteza, iar acest lucru s-a văzut în lupta cu adversarii. Ştiu că este doar începutul sezonului, dar fiecare punct este la fel de important. Alonso şi Hamilton au fost pur şi simplu mai buni decât noi", a declarat pilotul lui Ferrari. Nick Heidfeld, de la BMW, a reuşit să se strecoare printre piloţii McLaren şi Ferrari pentru a încheia cursa pe locul patru. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, cel al statului Bahrain, va avea loc duminică, 15 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite