Alonso, mai bun decât Hamilton şi Raikkonen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a terminat pe locul trei în clasamentul piloţilor, fanii Formulei 1 cred că ibericul a fost cel mai valoros în 2007 Anul 2007 a fost unul dintre cei mai interesanţi în Formula

Chiar dacă a terminat pe locul trei în clasamentul piloţilor, fanii Formulei 1 cred că ibericul a fost cel mai valoros în 2007

Anul 2007 a fost unul dintre cei mai interesanţi în Formula 1, titlul la piloţi fiind decis în ultima etapă. Chiar dacă, din punct de vedere sportiv, englezul Hamilton a făcut furori la primul său sezon, reuşind să termine pe poziţia secundă în clasament, iubitorii sportului cu motor nu-l consideră pe acesta un "driver" prea valoros.

Culmea este că şi englezii au votat tot în favoarea ibericului. Astfel, într-un sondaj lansat de postul britanic ITV, ibericul a fost desemnat cel mai bun pilot de Formula 1 în 2007, primind 51 la sută din voturi.

Pe locul doi a sosit campionul mondial Kimi Raikkonen (29,15%), podiumul fiind întregit de Hamilton (17,25%). Într-un alt sondaj pe aceeaşi temă, organizat de data aceasta de publicaţia spaniolă "Grand Prix", 70% din repondenţi au votat cu Alonso, 25%, cu Raikkonen şi numai... 1,8%, cu Hamilton.

Ibericul nu este favorit la titlu

Cu toate acestea, cei implicaţi în fenomen nu cred că Alonso va avea mari şanse la titlu în 2008, deoarece maşinile Renault nu sunt prea competitive. "Fernando va fi mult mai motivat, dar nu cred că va putea lupta pentru titlu la piloţi. Renault se află în urma celor de la Ferrari şi McLaren, astfel că el are şanse mici să devină campion", a spus pilotul celor de la Red Bull, Mark Webber. Nici chiar Alonso nu se aşteaptă la cine ştie ce rezultate în noul sezon.

"Este o nebunie să mă gândesc la titlu. Renault se află în urma celorlalte două formaţii de top şi este destul de greu să-i prindem din urmă. Ferrari şi McLaren au câştigat toate cursele din anul trecut, aşa că Renault trebuie să facă o maşină mult, mult mai bună decât în 2007", a declarat Alonso, care şi-ar fi dorit un contract la Ferrari, dar scuderia italiană nu i-a solicitat serviciile după plecarea de la McLaren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite