Alonso, apărat de 130.000 de fani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o petiţie care cântăreşte 30 de kilograme sunt prezentate neregulile care au făcut ca ibericul să piardă titlul mondial în Formula 1 Pierderea de către Fernando Alonso a

Într-o petiţie care cântăreşte 30 de kilograme sunt prezentate neregulile care au făcut ca ibericul să piardă titlul mondial în Formula 1

Pierderea de către Fernando Alonso a titlului mondial la piloţi i-a înfuriat la culme pe fanii spaniolului. Astfel, 133.338 de oameni din 77 de ţări, printre care Gambia, Togo, Kazahstan şi Noua Zeelandă, au semnat o petiţie prin care îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul în care acesta a fost tratat de echipa McLaren Mercedes, dar şi de către Federaţia Internaţională de Automobilism.

Petiţia, care cântăreşte 30 de kilograme şi are 7.200 de pagini, i-a fost trimisă preşedintelui FIA, Max Mosley, alături de un CD în care sunt prezentate neregulile care au făcut ca Alonso să piardă titlul la piloţi. "Nu ne aşteptăm să se întâmple ceva în favoarea lui Alonso, dar vrem să se ştie că nu suntem orbi la ceea ce se întâmplă în Formula 1", a declarat Marcos Lopez, cel care a iniţiat acest protest.

Petiţia a fost trimisă şi Ministerului Educaţiei precum şi Ministerului Sportului din Spania. Printre nemulţumirile fanilor se numără: strategia adoptată de McLaren care l-a defavorizat pe Alonso, sabotajul asupra maşinii spaniolului şi penalizarea incorectă a ibericului, decizie care l-a favorizat pe britanicul Hamilton.

Vacanţă de un an pentru iberic?

În altă ordine de idei, David Coulthard a afirmat, ieri, că este posibil ca Fernando Alonso, care încă nu şi-a găsit echipă, să stea pe bară un sezon şi apoi să revină în Formula 1. "Ar putea să facă o pauză de un an. Nu cred că ar fi o problemă pentru el.

Alain Prost este ultimul care a făcut aşa ceva, în 1992, şi când a revenit pe pistă a câştigat titlul la piloţi. Atunci când ai la dispoziţie o maşină bună, şansele la titlu sunt destul de mari", a afirmat pilotul echipei Red Bull.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite