România, două titluri europene la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Început perfect de Campionat European pentru judokanii români, care au cucerit, în chiar prima zi a competiţiei, două medalii de aur.

Alina Dumitru şi-a confirmat statutul de mare favorită şi a cucerit fără probleme al şaselea titlu continental din carieră la categoria 48 de kilograme. În finală, Alina a învins-o prin ippon pe unguroaica Eva ­Csernoviczki.

Campioană olimpică în 2008, la Beijing, Alina a reuşit să revină astfel în prim-plan după doi ani în care accidentările au silit-o să absenteze de la mai toate întrecerile importante. Pentru sportiva noastră, acesta este cel de-al şaselea titlu european din carieră. Ea mai are, pe lângă aurul olimpic, două medalii de bronz cucerite la Europene şi alte două obţinute la Mondiale.

Ziua de aur a fost încheiată de succesul Corinei Căprioriu, care în finala categoriei 57 de kilograme a învins-o prin ippon pe austriaca Sabina Filzmoser. Pentru sportiva noastră, acesta este primul succes important din carieră. Tot ieri, Daniel Fâşie a terminat pe locul 5 la categoria 66 de kilograme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite