Alertă de gradul zero în Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ACCES. Porţile stadionului din Giuleşti se vor deschide la ora 17.30, accesul publicului fiind permis doar până la ora 19.30. Fanii Rapidului care au bilete la peluza I şi la tribuna a II-a

ACCES. Porţile stadionului din Giuleşti se vor deschide la ora 17.30, accesul publicului fiind permis doar până la ora 19.30. Fanii Rapidului care au bilete la peluza I şi la tribuna a II-a trebuie să ştie că poarta de acces obişnuită, de la locomotivă, va fi închisă. Intrarea se va face prin spatele Teatrului Giuleşti, pe la terenul de zgură.

BLOCAJ. Circulaţia pe Calea Giuleşti va fi blocată între orele 17.30 şi 23.00. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între şoseaua Orhideelor şi Bulevardul Constructorilor. Accesul pietonal în zonă se va face numai în baza tichetelor de meci, iar cel al riveranilor, pe baza actelor de identitate. Poliţia recomandă automobiliştilor să evite zona, iar cei care merg la meci să parcheze cât mai departe de arenă.

OASPEţI. Suporterii Stelei se vor reuni la Podul Grozăveşti, la ora 16.00, şi vor merge pe jos până în Giuleşti, însoţiţi de forţe de ordine care le vor asigura protecţia. Galeria Stelei va sta la tribuna I, iar după meci va rămâne pe loc până la plecarea fanilor rapidişti. Deplasarea spre Ghencea va fi, de asemenea, supravegheată de jandarmi.

AMENZI. Suporterii care au bilet la peluza I vor primi la intrare un tichet cu rândul şi locul pe care trebuie să-l ocupe. Cei care nu îşi vor ocupa locul indicat riscă să fie scoşi din stadion pentru tulburarea liniştii publice. De asemenea, ei vor fi amendaţi cu 10 milioane de lei, potrivit Ordinului 11/2006 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.

INTERDICţIE. Autorităţile au interzis, pentru ziua meciului, comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul stadioanelor Giuleşti şi Steaua şi pe arterele adiacente. O dispoziţie a primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, prevede o amendă de 5 milioane de lei şi sistarea autorizaţiei de funcţionare pentru agenţii economici care încalcă această reglementare.

CONTROL. Biletele de meci au mai multe elemente de securizare, ceea ce le face foarte greu de falsificat. În premieră pentru România, Imprimeria Naţională va deplasa la stadion laboratorul mobil. La toate punctele de acces în arenă, biletele vor fi verificate de specialişti şi de organele de ordine şi pază.

ORDINE. La meci vor fi prezente forţe de ordine de două ori mai numeroase decât la o partidă obişnuită. Este vorba despre 1.500 de jandarmi, inclusiv cei care vor sta în tribune, 400 de poliţişti, 100 de poliţişti comunitari din sectorul 6 şi 100 de agenţi ai unor servicii de pază private.

PREVENIRE. Suporterii celor două echipe vor fi controlaţi la intrare, pentru a nu introduce pe stadion obiecte considerate periculoase. Este vorba despre brichete, spray-uri, obiecte metalice, beţe de steaguri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite