Albuţ: "Batem pe Atletico la Bistriţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroul Gloriei de sâmbată seară, care a apărat două penalty-uri şi i-a calificat pe ardeleni în finala Cupei Intertoto, susţine că partida cu spaniolii trebuie tranşată pe teren propriu

Eroul Gloriei de sâmbată seară, care a apărat două penalty-uri şi i-a calificat pe ardeleni în finala Cupei Intertoto, susţine că partida cu spaniolii trebuie tranşată pe teren propriu

Ani la rând, între buturile echipei ardelene a fost Costel Câmpeanu. Pentru că nu se mai retrăgea, i s-a spus "Burebista". Cel care i-a preluat postul în urmă cu doi ani a fost Călin Septimiu Albuţ. Treptat a ajuns unul dintre cei mai valoroşi jucători ai Gloriei. Sâmbătă seară, pe teren propriu, i-a calificat pe alb-albaştrii în finala Cupei Intertoto.

După 2-0 la Haifa, bistriţenii au pierdut cu acelaşi scor acasă, motiv pentru care s-a ajuns la lovituri de departajare. Albuţ (26 de ani) a parat două penalty-uri, iar Gloria s-a calificat în faza următoare a Cupei Intertoto, unde va da piept cu galonata Atletico Madrid. Prima manşă este pe 21 iulie, la Bistriţa, iar returul, pe stadionul "Vicente Calderon", o săptămână mai târziu.

- Ai mai apărat două lovituri într-un meci?

Nu. E prima oară… Cred că s-a mai întâmplat la juniori, dar nu-mi aduc aminte exact. Nu prea se întâmplă să ajungem la astfel de lovituri de departajare. În plus, nu mă gândeam că o să avem parte de atât dramatism.

- Până la urmă, cum ai reuşit să-i păcăleşti pe israelieni?

E vorba de intuiţie. De fapt, de ceva noroc. N-am avut o tactică anume să mă arunc într-un loc sau în altul.

- Te-a felicitat Ovidiu Sabău?

Da. Dar ştiţi că el nu prea este cu laudele. E un profesionist care a pregătit excelent partida, nu se exteriorizează el prea mult.

- Îţi pare rău că n-ai plecat la Rapid în această vară?

Nu-i nicio problemă că n-am ajuns… Dacă e să fie, vreau să tind mult mai sus. Deocamdată nu mă grăbesc.

- Urmează Atletico Madrid, un adversar puternic.

Într-adevăr. Îi batem la Bistriţa. Nu ştiu dacă o să vină cu toţi jucătorii, fiindcă unii sunt în vacanţă. De exemplu, Forlan e la Copa America, sigur nu va sosi, Sper să-i învingem la Bistriţa, iar până se dezmeticesc ei să fim deja calificaţi. Dar nu va fi uşor.

N-o să facem doar act de prezenţă, gata, jucăm cu Atletico şi nu ne interesează scorul. Trebuie să credem mai mult în valoarea noastră şi să nu ne considerăm din start bătuţi
Ovidiu Sabău
antrenor Gloria

Rezultatele de sâmbătă

GLORIA BISTRIŢA - Maccabi Haifa 0-2, 3-2 după lovituri de departajare. În tur: 2-0
OŢELUL GALAŢI - Slavija Sarajevo 3-0. În tur: 0-0

Partide din finala Cupei Intertoto

GLORIA BISTRIŢA - ATLETICO MADRID
OŢELUL - TRABZONSPOR
Kula - Leiria
Cernomoreţ Varna - Sampdoria
Ventra - Blackburn Rovers
Dacia Chişinău - Hamburger SV
Hammarby - FC Utrecht

* Celelalte patru partide din finale urmau să se hotărască aseară

** Învingătoarele se califică direct în turul doi preliminar al Cupei UEFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite