Albă ca Zapata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a terminat nedecis, 0-0, primul meci tare din campionat cu CFR Cluj, deşi a jucat aproape 90 de minute cu un om în minus prin eliminarea lui Goian. Becali a plecat nervos de la

Steaua a terminat nedecis, 0-0, primul meci tare din campionat cu CFR Cluj, deşi a jucat aproape 90 de minute cu un om în minus prin eliminarea lui Goian. Becali a plecat nervos de la stadion.

Totul a mers prost pentru roş-albaştri în primul sfert de oră al partidei. Mai întâi, Pleşan a părăsit terenul la doar şase minute de la început, din cauza unei accidentări grave. După alte şase minute, Steaua a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Goian.

Rapidul Didi a scăpat singur spre poartă după ce i-a ameţit pe Rada şi Goian, ultimul l-a agăţat cu mâna pe brazilian şi Augustus Constantin a scos cartonaşul roşu fără să stea pe gânduri. Înlocuitorul lui Pleşan, tânărul Bicfalvi, a fost cel mai bun stelist din prima repriză, făcând de toate pe teren: a alergat enorm, a respins, a recuperat şi a şutat.

În primele 45 de minute, gazdele nu au ştiut să profite de superioritatea numerică de pe teren. În afară de o dominare accentuată, clujenii nu au reuşit să-şi creeze ocazii clare la poarta lui Zapata. Steliştii au cerut o lovitură de pedeapsă în minutul zece când Bicfalvi a fost agăţat pe linia careului, dar arbitrul a acordat doar lovitură liberă. Gazdele au început în forţă repriza secundă cu o mare ocazie a lui Didi.

Tensiunea maximă avea să fie atinsă în minutul 72, când Semedo a fost agăţat în careu de Neşu, iar "centralul" Constantin a dictat penalty. Lovitura executată de golgheterul Eugen Trică a fost însă apărată excelent de Zapata, transformat în eroul roş-albaştrilor. Finalul a fost incandescent. Ardelenii s-au aruncat cu toate forţele spre poarta bucureştenilor. Excelenţi organizaţi în defensivă, elevii lui Hagi s-au apărat perfect, păstrând imaculată poarta columbianului.

Steaua a obţinut astfel maximum posibil, ţinând cont de datele problemei, în timp ce clujenii au arătat că de la vorbe la fapte este vorbă lungă.

Gigi a plecat în minutul 72

Finanţatorul stelist a părăsit stadionul imediat ce arbitrul Augustus Constantin a dictat penalty împotriva Stelei, în minutul 72. Becali era foarte afectat şi a spus că se aştepta ca arbitrul să "ciupească" Steaua şi că este supărat, dar că nu poate spune de ce. Astfel, latifundiarul nu a văzut lovitura de pedeapsă apărată de columbianul Zapata.

Gigi Becali: "Steaua lui Hagi este o salată de vinete"

Remiza cu CFR l-a înfuriat cumplit pe Gigi Becali . De altfel, acesta a plecat de la stadion înainte ca Trică să execute penalty-ul. "Eu nu mă implic la echipă, dar eu când vreau pe cineva să fie în teren, acela trebuie să fie în teren.

Chiar dacă este naşul meu, Hagi trebuie să facă cum zic eu. Dacă nu era naşul meu, Hagi nu mai venea cu echipa la Bucureşti. Când am văzut că Rădoi este mijlocaş, am vrut să plec. Dacă era Mirel la marcaj nu mai era acea eliminare. Eliminarea a fost făcută de Rada. Eu sunt marionetă la echipa asta? Nu sunt papagal la această echipă. De-acum Hagi va face cum îi zic, altfel va pleca.

Hagi a făcut din Steaua o salată de vinete. A zăpăcit echipa lui Olăroiu", a tunat Becali, care i-a reamintit lui Hagi că el este cel care îi plăteşte salariul în valoare de 400.000 de euro pe an. "Cu Olăroiu aveam o înţelegere ca între creştini. Îi spuneam pe cine vreau în teren, iar Oli mă asculta. Şi lui Zenga şi lui Protasov când le-am cerut ceva au făcut.

Eu nu mă aşteptam la aşa ceva de la Hagi. Vreau să fiu respectat la echipa asta. Ce, crezi că dacă te numeşti Hagi poţi să faci ce vrei cu banii mei? O să fac şi eu ca Berlusconi, şi la meciul cu Bate Borisov o
să-i scriu pe o hârtie echipa lui Hagi şi gata! Rolul lui Hagi nu ştiu şi nu mă interesează. Rădoi nu va mai juca niciodată decât în apărare", a mai spus patronul din Ghencea.

Pleşan s-a rupt!

Nu trecuseră decât patru minute din meci, când Pleşan a fost luat pe sus de Semedo, într-un duel pentru balon, stelistul căzând secerat la pământ. După câteva îngrijiri medicale acordate chiar pe gazon, acesta a fost înlocuit cu Bicfalvi.

De altfel, chiar în spatele porţii lui Stăncioiu, lui Pleşan i s-a aplicat o faşă ghipsată, primul verdict fiind fractură de peroneu, ceea ce ar presupune o pauză de şase luni. Mihăiţă a plecat de pe stadion direct la spital cu Salvarea.

Cum un ghinion nu vine niciodată singur, bucureştenii au mai primit o lovitură opt minute mai târziu. În urma unei neînţelegeri între Goian şi Rada, primul a fost nevoit să-l oprească cu mâna pe Didi scăpat singur cu Zapata şi a văzut cartonaşul roşu, fiind astfel eliminat.

Steaua a mai trecut prin emoţii şi în minutul patru al reprizei secunde, când Neşu şi-a spart capul după un contact cu acelaşi Semedo. "Bichonul" însă a continuat cu o faşă pe cap. În minutul 56, şi Golanski a fost nevoit să iasă forţat din teren în urma unei accidentări, spre exasperarea lui Hagi.



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite