Ajax e cu ochii pe stelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

stelişti.Sfertul de finală din Cupa UEFA, dintre Steaua şi Rapid, s-a transformat într-un adevărat show-room de fotbalişti. În tur, emisari ai clubului german Hamburg SV au venit să-l vadă pe

stelişti.
Sfertul de finală din Cupa UEFA, dintre Steaua şi Rapid, s-a transformat într-un adevărat show-room de fotbalişti. În tur, emisari ai clubului german Hamburg SV au venit să-l vadă pe rapidistul Daniel Niculae, în timp ce, în retur, Ajax a fost reprezentată chiar de antrenorul Danny Blint, care a dorit să observe câţiva stelişti. Conform cotidianului olandez "De Telegraaf", este vorba despre fundaşul George Ogăraru şi mijlocaşul Bănel Nicoliţă. Potrivit presei batave, cei doi internaţionali români sunt doriţi de Ajax pentru a-i înlocui pe spaniolul Juanfran şi pe fundaşul dreapta Trabelsi. Site-ul "v-bal.nl" a notat că, dacă însuşi Blint a ţinut să fie prezent la partidă, înseamnă că intenţiile "lăncierilor" sunt destul de serioase. Pe lângă cei doi fotbalişti amintiţi, se pare că Ajax este cu ochii şi pe Mirel Rădoi. Olandezii au nevoie de un jucător la închidere, căpitanul Stelei fiind, se pare, soluţia ideală pentru acest post. Conducătorii grupării din Ghencea însă nu sunt entuziasmaţi de interesul "lăncierilor", fiind ştiut faptul că Ajax obişnuieşte să nu plătească prea mult pentru un fotbalist. De altfel, ofertele vehiculate de presa olandeză sunt de trei milioane de euro pentru Nicoliţă şi două milioane de euro pentru Ogăraru. "N-are Ajax bani ca să cumpere jucători de la Steaua. În cazul lui Nicoliţă, poate doar la finalul sezonului viitor se poate vorbi de un transfer", a precizat managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica. În afară de stelişti, conducătorii de la Ajax s-au arătat interesaţi, conform presei olandeze, şi de atacantul rapidist Daniel Niculae.

Englezii se tem de Steaua
Jucătorii lui Middlesbrough FC sunt precauţi înaintea dublei manşe din semifinalele Cupei UEFA, cu Steaua, pe care o consideră o echipă puternică. "Echipele româneşti sunt foarte tehnice, cu jucători creativi şi ne aşteaptă două jocuri extrem de dificile", a precizat mijlocaşul olandez George Boateng, în timp ce conaţionalul său, Jimmy Floyd Hasselbaink, l-a completat: "Steaua trebuie să fie o echipă bună dacă au ajuns în semifinale, aşa că nu-i vom subestima. Vom avea două meciuri dificile împotriva lor, dar ce semifinală a fost vreodată uşoară. Suntem aproape de finală şi ar fi păcat dacă nu vom parcurge tot drumul". De aceeaşi părere este şi tehnicianul Steve McClaren, care a declarat: "Avem nevoie să evoluăm la cel mai înalt nivel pentru a elimina Steaua". Internaţionalul român Cristi Chivu, care a întâlnit pe Middlesbrough în "optimi" cu AS Roma, îi încurajează pe stelişti. "Middlesbrough nu este o echipă atât de puternică. Steaua are o şansă mare să ajungă în finala Cupei UEFA. Noi am fost eliminaţi de englezi pe fondul unor greşeli şi, dacă am fi fost mai atenţi, i-am fi eliminat fără probleme", a menţionat Chivu.

Se joacă pe bani grei
Calificarea Stelei în semifinalele Cupei UEFA va aduce venituri importante clubului din Ghencea. Astfel, pentru început, Steaua se poate baza pe cei 300.000 de euro, primiţi în avans din partea postului Realitatea TV, pentru meciul de acasă cu Middlesbrough. Apoi, din bilete, se aşteaptă ca roş-albaştrii să încaseze aproximativ 400.000 de euro. Se pare că cei de la Middlesbrough vor oferi aproape un milion de euro pentru transmiterea partidei tur, pe postul de televiziune al clubului. Astfel, în prima fază, roş-albaştrii ar putea încasa peste 1,5 milioane de euro din semifinalele competiţiei. În cazul în care Steaua se califică pentru finala de la Eindhoven, în conturile clubului vor intra două milioane de euro din partea UEFA. Practic, dacă Steaua va obţine o astfel de performanţă, şi-ar asigura, în mare parte, bugetul pe anul viitor. Dacă roş-albaştrii vor intra în posesia trofeului, UEFA ar vărsa în conturile clubului 3,5 milioane de euro, sumă comparabilă cu aceea pe care orice formaţie o primeşte la calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite