Afacerea Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără să câştige un titlu în Liga I din 2003, clubul giuleştean este campion la profituri din transferurile de jucători în străinătate Deşi s-a plâns adesea de investiţiile prea

Fără să câştige un titlu în Liga I din 2003, clubul giuleştean este campion la profituri din transferurile de jucători în străinătate

Deşi s-a plâns adesea de investiţiile prea mari pe care le face la Rapid, fostul patron George Copos a obţinut un profit considerabil în ultimii doi ani.

Niculae la echipa franceză Auxerre, clubul Rapid Bucureşti a inaugurat transferurile spectaculoase peste hotare. Ultima tranzacţie, plecarea lui Cristian Săpunaru la FC Porto, a reprezentat şi suma-record primită de un club din Liga I (6 milioane de euro).

Luând în calcul transferurile importante din ultimii doi ani, rapidiştii au încasat din vânzări circa 11,5 milioane de euro şi au cheltuit în jur de 7,5 milioane. Aşadar, profitul aproximativ, înregistrat de giuleşteni, este de 4 milioane. Achiziţionarea celor şapte jucători din această vară a costat clubul mai puţini bani decât ar urma să primească din transferul lui Săpunaru.

Dinamo pe plus, Steaua pe minus

În campaniile de transferuri din 2007 şi 2008 Dinamo a cheltuit puţin peste 5 milioane de euro pentru aducerea a unsprezece fotbalişti. Acţionarii şi-au recuperat suma şi chiar au obţinut un mic profit numai din transferul lui Radu Ştefan la Lazio (5,4 milioane de euro).

Cu totul alta este situaţia Stelei. După o campanie de transferuri în 2007, care a "înghiţit" opt milioane de euro, roş-albaştrii au cheltuit numai în această vară alte 5,3 milioane.

Din sumele de transfer primite în ultimii doi ani, Steaua a încasat doar 8 milioane de euro. Campioana CFR Cluj este echipa care s-a remarcat deocamdată doar prin investiţii majore, sumele încasate din plecări de jucători fiind nesemnificative.

Am auzit că Fathi

Taher este mai rău decât Copos. Era George zgârcit, dar ăsta e şi mai rău, e mai cu ariciul
la buzunar
Dumitru Dragomir,preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite