Adversar modest pentru Hănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul are astăzi prima şansă în faţa argentinianului Martin Arguello Cel mai important turneu găzduit de România a debutat ieri la arenele BNR. Dacian Crăciun a părăsit

Românul are astăzi prima şansă în faţa argentinianului Martin Arguello

Cel mai important turneu găzduit de România a debutat ieri la arenele BNR. Dacian Crăciun a părăsit competiţia, eliminat de spaniolul Ramirez Hidalgo.

Finalistul ultimei ediţii a BCR Open România, Victor Hănescu, debutează astăzi în competiţia găzduită de arenele BNR. "Hăne" porneşte cu prima şansă în faţa argentinianului Martin Vasallo-Arguello. Jucătorul din America de Sud ocupă în clipa de faţă locul 111 în clasamentul ATP.

Dacă disputa de mâine se anunţă, teoretic, destul de lejeră pentru Victor, nu acelaşi lucru se poate spune despre următoarele confruntări.

Emoţiile vin din turul doi

Astfel, dacă va trece de Arguello, românul va da în turul secund peste un alt argentinian, Jose Acasuso. Sud-americanul este numărul 52 mondial, devansându-l pe "Hăne" cu două locuri în clasamentul ATP. În cazul fericit în care Hănescu va triumfa, va urma o altă confruntare de foc cu francezul Paul Henry Mathieu, cap de serie numărul 4 la BCR Open.

Jucătorul din Hexagon ocupă locul 25 în clasamentul ATP. Mathieu şi "Hăne" s-au întâlnit ultima dată la Australian Open, când francezul s-a impus fără probleme în trei seturi 6-1, 7-6, 6-2.

Ghinion pentru Dacian Crăciun

Dacian Crăciun a fost marele ghinionist al primei zile. Acesta a pierdut în faţa spaniolului Ramirez Hidalgo un meci pe care l-a controlat până în momentul în care s-a accidentat. Necazul a venit în segmentul secund al întâlnirii, când românul avea deja 1-0 la seturi şi conducea cu 5-3.

În ciuda intervenţiei medicului, totul s-a năruit pentru Dacian, care a cedat setul cu 6-7. "Agonia" lui Crăciun a continuat în setul trei, când a abandonat la 0-4, din cauza durerilor insuportabile.

Crivoi are adversar din calificări

Astăzi vor debuta la BCR Open România trei jucători români, Victor Hănescu, Adrian Cruciat şi Victor Crivoi. Hănescu porneşte favorit în faţa argentinianului Martin Vasallo-Arguello, la fel ca şi compatrioţii săi care vor întâlni jucători veniţi din calificări.

Celălalt reprezentant al României, Dacian Crăciun, a fost eliminat ieri de spaniolul Ramirez Hidalgo. Primele meciuri ale zilei vor începe la ora 11.00, iar ultimele se vor termina la ora 21.00. (Mihaela Dragomir)

Rezultate înregistrate în prima zi

R. Hidalgo (Spania) - D. Crăciun (România) 3-6, 7-6, 4-0
F. Volandri (Italia) - S. Devvarman (India) 3-6, 6-4, 3-6
P. Andujar (Spania) - L. Recouderc (Franţa) 6-2, 6-3
A. Martin (Spania) - D. Hartfield (Argentina) 6-7, 6-4, 3-0

Programul zilei de astăzi

R. Gasquet (Franţa/N. 1) - O. Hernandez (Spania)
Victor Crivoi - jucător venit din calificări
Adrian Cruciat - jucător venit din calificări
T. Gabaşvili (Rusia) - E. Gulbis (Letonia/N. 5)
N. Almagro (Spania/N. 3) - M. Gonzalez (Argentina)
J. Acasuso (Argentina/N. 8) - D. Junqueira (Argentina)
M. Vassallo Arguello (Argentina) - V. Hănescu (România)
Marcel Granollers (Spania/N. 7) - Potito Starace (Italia)
Evgheni Korolev (Rusia) - Gilles Simon (Franţa/N. 2)

Programul complet al zilei, inclusiv orele de disputare pentru fiecare meci, au fost date publicităţii după închiderea ediţiei. Tot după închiderea ediţiei s-a stabilit şi lista completă a jucătorilor veniţi din calificări.
Primele patru partide enumerate vor începe la ora 11.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite