Adrian Pitu: "Rapidul nu va avea probleme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al Stelei a activat în Israel pentru un sezon şi jumătate. El şi-a reziliat contractul cu formaţia de primă ligă Maccabi Netanya şi spune că nu va mai reveni în fotbal.

Fostul jucător al Stelei a activat în Israel pentru un sezon şi jumătate. El şi-a reziliat contractul cu formaţia de primă ligă Maccabi Netanya şi spune că nu va mai reveni în fotbal. Despre ţara Sfântă şi despre condiţiile de la echipele din Israel vorbeşte numai la superlativ.
- Cum este să joci în ţara Sfântă, în condiţiile în care toată lumea vorbeşte despre Israel făcând referiri la terorism şi la explozii sinucigaşe?
- Nu sunt probleme, poate doar în nord, dar şi acolo destul de rar. Nimănui n-ar trebui să-i fie frică să meargă în Israel. Este o ţară de vis. Mai ales la Tel Aviv, unde merg rapidiştii. şi mie mi-a fost frică la început, dar până la urmă m-am lăsat convins să mă duc. şi după ce am văzut paradisul de acolo, îmi părea rău că am stat pe gânduri. Se iese în oraş la restaurante, în baruri, fără probleme. Nu cum spun mincinoşii ăştia la televizor.
- Ce părere ai despre adversarii giuleştenilor, Hapoel Tel Aviv?
- Nu este o echipă care să poată pune probleme rapidiştilor. Singura formaţie care ar putea avea pretenţii în Israel este Maccabi Haifa, pentru că sunt de cinci ani împreună aceiaşi jucători, şi deci au un lot solid. În rest, celelalte echipe au rămas doar cu numele, aşa cum este Hapoel sau Maccabi Tel Aviv. Aici sunt probleme pentru că, atunci când vine un antrenor nou, schimbă aproape tot lotul. Au bani, au condiţii, dar n-au răbdare. Fotbalul produce şi surprize, dar cred că Rapid va trece fără probleme de Hapoel.
- Cine crezi că este cel mai puternic jucător al israelienilor?
- Atacantul din Nigeria, Ebizito Ogabuna. Dar nu cred că se sperie cineva doar de un singur jucător.
- Cum sunt suporterii?
- Atmosfera este foarte frumoasă, lumea este destul de interesată de fotbal. şi nu este ca la noi să iasă cu bătăi, cu nebunii. Sunt mai civilizaţi.
- Mai revii asupra deciziei de retragere din fotbal?
- Nu mai vreau să aud de fotbal. Am reziliat înţelegerea cu Maccabi Netanya, chiar dacă mai aveam doi ani de contract.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite