Adrian Mutu, comparat cu Dante la Florenţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portalul informativ oficial al provinciei Toscana publică o scrisoare deschisă adresată fotbalistului Adrian Mutu (foto) de un purtător de cuvânt şi suporter al echipei Fiorentina, Rudy

Portalul informativ oficial al provinciei Toscana publică o scrisoare deschisă adresată fotbalistului Adrian Mutu (foto) de un purtător de cuvânt şi suporter al echipei Fiorentina, Rudy Caparrini.

Textul se referă la fluierăturile adresate jucătorului român, cu prilejul unei partide din campionat, în 23 decembrie 2007. Caparrini începe prin a justifica fluierăturile microbiştilor în baza "comportamentului înnăscut" al florentinilor, care au reuşit pe parcursul istoriei să-şi renege o parte din propriii cetăţeni de frunte, recunoscuţi la nivel mondial.

"Doar pentru a mă limita la cele mai simple exemple, Florenţa a fost în stare să îl exileze pe marele Dante şi să refuze premiul celei mai mari jurnaliste a secolului XX, Oriana Fallaci", spune acesta în scrisoare. În finalul scrisorii, Caparrini îşi manifestă maxima consideraţie ce o poartă jucătorului român şi recunoaşte talentul acestuia, vorbind în numele majorităţii suporterilor, spunând că Mutu este "cireaşa de pe tortul echipei florentine".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite