Adrian Mutu: "Decizia FIFA este inumană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul naţionalei a spus că va face recurs la decizia FIFA, cea care-l obligă să plătească despăgubiri clubului Chelsea în valoare de 17,3 milioane de euro "Briliantul" a fost

Atacantul naţionalei a spus că va face recurs la decizia FIFA, cea care-l obligă să plătească despăgubiri clubului Chelsea în valoare de 17,3 milioane de euro

"Briliantul" a fost prezent ieri la Mogoşoaia, unde naţionala se află în cantonament pentru amicalul cu Letonia, de mâine (20.45, Antena 1).

Adi, este corectă decizia FIFA de a te amenda?

Nu pot să spun prea multe pentru că avocaţii mei analizează acest caz. Este o sentinţă injustă, inumană. Vom face recurs ca să nu se întâmple acest lucru. Nu consider că este corectă decizia. Nu consider că am făcut ceva grav pentru a plăti această sumă.

Crezi că această decizie îţi va influenţa jocul?

Încerc să nu fiu afectat. Mă deranjează foarte mult, dar la experienţa pe care o am pot să diferenţiez lucrurile şi să joc la nivelul la care îmi doresc.

Cristi Borcea a propus ca toţi conducătorii din Liga I să dea bani ca să-ţi plăteşti amenda. Cum ţi se pare această iniţiativă?

Nu am nevoie de ajutorul nimănui, vreau să fiu lăsat în pace. Nu vreau bani de la nimeni. Voi rezolva problema împreună cu avocaţii mei.

Vei mai executa penalty-uri după ratarea din jocul cu Italia?

Am să mai bat penalty-uri. Mi-a rămas în cap două săptămâni, gata. Am ratat un 11 metri în grupe. Roberto Baggio ce trebuia să facă în 1994, când a ratat în finală de Mondial?

S-a spus că există un conflict între tine şi Victor Piţurcă….

Nu sunt supărat pe nimeni, dar după 60 de meciuri în campionat nu mi se poate spune că nu am fost pregătit fizic. Sunt lucruri anormale.

Puteam face mai mult la Euro?

Nu aveai cum să joci de la egal cu echipele de acolo. Trebuie să gândim mai relaxaţi pentru că nu am câştigat nimic până acum. Niciun campionat european sau mondial, iar aceste pretenţii mi se par exagerate. Nu aveai cum să joci de la egal cu echipele de acolo. Am ratat un penalty, însă nu numai eu sunt vinovat. După 7 ani, am greşit şi eu o singură dată.

Paraschiv, debutant la 30 de ani

Mijlocaşul Gabriel Paraschiv, de la Oţelul Galaţi, a fost convocat în premieră la echipa naţională. Paraschiv a intrat în atenţia lui Piţurcă după ce a reuşit să marcheze şapte goluri în acest debut de sezon. "Aerul la naţională este tare şi, sincer să fiu, nu credeam că după aceste meciuri din campionat o să ajung aici. Nu l-am văzut pe domnul Piţurcă decât la televizor", a declarat mijlocaşul de 30 de ani, achiziţionat de Oţelul în 2006 de la Petrolul Ploieşti.

Lotul României

Portari: Lobonţ (Dinamo), Stăncioiu (CFR Cluj).

Fundaşi: Contra (Getafe), Săpunaru (FC Porto), Ogăraru (Ajax Amsterdam), Tamaş (Auxerre), Ghionea (Steaua), Moţi (Dinamo), Pulhac (Dinamo).

Mijlocaşi: Nicoliţă (Steaua), Rădoi (Steaua), Cociş (Lokomotiv Moscova), Lazăr (Rapid), Dică (Catania), Gabriel Paraschiv (Oţelul Galaţi).

Atacanţi: Mutu (Fiorentina), Marica (Stuttgart) şi Florin Bratu (Dinamo).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite