Adrian Diaconu e campion mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Chad Dawson a refuzat să-l înfrunte pe Adrian în România şi a pierdut titlul la versiunea WBC Pugilistul român va trebui să-şi pună centura în joc cât mai curând, iar

Americanul Chad Dawson a refuzat să-l înfrunte pe Adrian în România şi a pierdut titlul la versiunea WBC

Pugilistul român va trebui să-şi pună centura în joc cât mai curând, iar ţara noastră are şanse mari să găzduiască această întâlnire.

Conform regulamentelor în vigoare, Adrian Diaconu urmează să fie declarat de către WBC noul campion mondial al categoriei semigrea. Actualul deţinător al centurii, pugilistul american Chad Dawson, a refuzat să vină în România pentru a se bate cu boxerul nostru.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat pentru Mediafax că Diaconu este noul campion mondial, chiar dacă oficial nu a fost primită nicio înştiinţare din partea WBC.

"Este o chestiune de ore sau de cel mult o zi până vom fi anunţaţi. Practic, americanului i-au expirat şi cele 24 de ore date ca ultimatum de forul mondial, pentru a accepta să boxeze cu Diaconu în România. Dawson nu vrea să lupte cu Adrian, chiar dacă i s-a oferit bursa prevăzută de WBC", a precizat oficialul FR de Box.

Obreja a făcut cunoscută şi procedura în care Adrian Diaconu devine campion mondial la categoria semigrea:

"Dawson va fi deposedat de centură, iar Adrian devine automat campion mondial. El va fi nevoit să îşi pună centura în joc".

Diaconu trebuie să îşi apere centura

Pugilistul român a cucerit titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, pe 19 aprilie. Atunci, Diaconu l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry.Adrian a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor forului internaţional, să-şi pună centura în joc.

Dawson nu a pierdut niciun meci

Chad Dawson s-a născut pe 13 iulie 1982 în localitatea Hartsville (SUA). A boxat în 26 de partide la profesionism şi nu a pierdut niciuna. 17 meciuri le-a încheiat înainte de limită, prin KO. Ultimul meci disputat de pugilistul american a avut loc pe 12 aprilie 2008, atunci când Dawson a trecut la puncte de jamaicanul Glen Johnson.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite