Adio Henman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Englezul a plecat din tenisul profesionist după o înfrângere suferită în faţa anonimului francez Jo-Wilfred Tsonga. Britanicul Tim Henman şi-a făcut o ieşire nu tocmai reuşită din

Englezul a plecat din tenisul profesionist după o înfrângere suferită în faţa anonimului francez Jo-Wilfred Tsonga.

Britanicul Tim Henman şi-a făcut o ieşire nu tocmai reuşită din circuitul profesionist de tenis. La ultimul său turneu din carieră, cel care la un moment dat era considerat băiatul minune din Albion, s-a făcut practic de râs în meciul disputat împotriva francezului Jo-Wilfred Tsonga, în turul secund de la Us Open.

Englezul nu a izbutit decât să-i ia un set francezului, care nici măcar nu încăpea înaintea acestui turneu între primii 100 de jucători ai lumii, scorul final fiind 6-7, 6-2, 6-7, 4-6. Henman promisese înainte de startul US Open că acesta este ultimul turneu la care participă în calitate de profesionist, pe lângă disputa din Cupa Davis de la sfârşitul lunii, când naţionala Angliei va juca împotriva Croaţiei.

Semifinalist la Wimbledon, Roland Garros şi US Open, britanicul s-a ales cu ceva de pe urma tenisului, în conturile sale intrând din 1993 şi până în prezent peste 11 milioane de dolari. Altfel, românul Andrei Pavel s-a oprit în turul secund de la US Open, favoritul numărul trei al turneului american, croatul Ivan Ljubicic, impunându-se după trei seturi, scor 6-3, 6-4, 7-6. Pavel părăseşte astfel US Open cu 35 de puncte ATP şi un cec de 27.500 de dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite