Adio, Capello!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul italian a ajuns şomer după ce Real Madrid l-a anunţat că este concediat. Tehnicianul a declarat că ar putea să se retragă din fotbal Un titlu aşteptat timp de patru ani de

Antrenorul italian a ajuns şomer după ce Real Madrid l-a anunţat că este concediat. Tehnicianul a declarat că ar putea să se retragă din fotbal

Un titlu aşteptat timp de patru ani de fanii lui Real Madrid nu a fost de ajuns pentru a salva postul lui Fabio Capello. Reunită ieri, conducerea albilor a decis ca italianul să fie demis, urmând a fi înlocuit cu antrenorul lui Getafe, germanul Bernd Schuster. Se repetă astfel scenariul de acum 10 ani. Capello a condus atunci echipa madrilenă spre titlu şi în sezonul 1996-1997, însă nu a mai apucat următoarea stagiune.

Noul proiect al preşedintelui Ramon Calderon nu îl include pe Fabio Capello. Aflat în Tibet, unde îşi petrece concediul după un sezon electrizant în Primera Division, antrenorul italian a aflat ieri, oficial, că nu mai rămâne la Real Madrid. Pe lângă satisfacţia de a avea un procentaj de 100% cu echipa madrilenă (două titluri în două sezoane), Don Fabio se poate considera un şomer de lux. Conform contractului său, în cazul în care este concediat după primul an, primeşte salariul pe o a doua stagiune. Mai clar, lui Capello trebuie să îi intre în cont 5,2 milioane de euro, cât ar fi primit dacă ar fi fost păstrat pentru sezonul 2007-2008.

O tradiţie bizară

Real Madrid şi-a creat deja un renume de club care concediază antrenori de succes. L-a dat afară pe Capello şi în 1997, imediat după ce echipa câştigase campionatul. În 1998, la scurt timp după câştigarea Ligii Campionilor, Real concedia antrenorul de atunci, germanul Jupp Heynkess. La fel a păţit şi Vicente de Bosque. Tehnicianul erei "galacticilor" a fost pus pe liber în 2003, deşi, în cei patru ani la conducerea echipei, a câştigat de două ori campionatul şi de tot atâtea ori Liga Campionilor.

I se trage de la Beckham

În cazul recentei concedieri a lui Capello, David Beckham, plecat între timp la LA Galaxy, pare a fi principalul vinovat. Conducerea clubului îi reproşează lui Capello relaţia proastă cu Beckham, care a dus la debarcarea englezului. De asemenea, şi plecarea lui Ronaldo la AC Milan e văzută ca un alt insucces managerial al italianului. Cert e că sezonul 2006-2007 ar putea fi ultimul din cariera lui Fabio Capello. Recent, într-un interviu acordat cotidianului "Gazzetta dello Sport", acesta a declarat că ia în calcul retragerea dacă Real îl va concedia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite