Adie aer de Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi Rulmentul au adversari abordabili în preliminariile competiţiei. Vicecampioana României, Rulmentul Braşov, va juca în faza a doua a preliminarilor Ligii Campionilor, într-o grupă

Steaua şi Rulmentul au adversari abordabili în preliminariile competiţiei. Vicecampioana României, Rulmentul Braşov, va juca în faza a doua a preliminarilor Ligii Campionilor, într-o grupă cu formaţia daneză Ikast Bording şi cu polonezele de la SPR Lublin.

Acestora li se va adăuga echipa care se va clasa pe locul secund în seria B din prima fază preliminară, din care fac parte SKP Bratislava (Slovacia), Milli Piyango SK (Turcia), HC Sassari (Italia) şi LC Bruhl Handball (Elveţia).

Ikast Bording va fi cea mai dificilă adversară pentru formaţia pregătită de Mariana Târcă, dar "premiul" pentru câştigătoarea grupei este unul pe măsură: calificarea în Liga Campionilor.

Un astfel de rezultat ar constitui o performanţă pentru ardelence, care nu au depăşit până în prezent fazele preliminare ale celei mai importante competiţii europene intercluburi.

Danezele au eliminat HCM Baia Mare

Ikast, echipă la care a evoluat cu ani în urmă Narcisa Lecuşanu, a jucat anul trecut cu HCM Baia Mare, în turul trei al Cupei EHF. Deşi învinse în tur (26-29), nordicele s-au calificat mai departe fără probleme, după ce s-au impus pe teren propriu cu 35-21 şi au ajuns până în semifinale, unde au fost eliminate de rusoaicele de la Dinamo Volgograd.

"Va fi dificil, ţinând cont de problemele noastre de lot, dar va trebui să ne mobilizăm pentru a obţine calificarea", a declarat antrenoarea Târcă, făcând referire şi la situaţia sud-coreencei Woo Sun Hee, care va fi indisponibilă încă cel puţin trei luni.

La masculin, Steaua Bucureşti este favorită în disputa cu belgienii de la KV Sasja HC. Învingătoarea din această dublă dispută, programată pe 6 sau 7 septembrie (turul) şi 13 sau 14 septembrie (returul), va accede direct în faza grupelor Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite