Acoperiş la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exasperaţi de ploaia care le-a dat peste cap programul, organizatorii de la Roland Garros iau în calcul construcţia unui teren care să poată fi protejat în cazul vremii neprielnice. Pavel

Exasperaţi de ploaia care le-a dat peste cap programul, organizatorii de la Roland Garros iau în calcul construcţia unui teren care să poată fi protejat în cazul vremii neprielnice. Pavel continuă aventura la dublu

După ce în primele trei zile au programat şi reprogramat partidele care s-au întrerupt din pricina ploii sâcâitoare, organizatorii turneului de Mare Slam de la Roland Garros au luat decizia de a construi în viitor un teren cu acoperiş rabatabil.

Chiar dacă proiectul este destul de vechi, francezii studiind ideea încă de acum câţiva ani, abia evenimentele din debutul actualei ediţii, când mai mulţi sportivi şi-au arătat făţiş nemulţumirea, i-au făcut să promită o schimbare radicală. Liderul clasamentului masculin, Roger Federer, a deschis seria declaraţiilor negative, când a fost nevoit să joace miercuri seară, aproape pe beznă, finalul partidei cu Thierry Ascione. "De-abia mai vedeam mingea. Este inadmisibil să trebuiască să joc la o oră aşa de târzie doar pentru a nu mai fi probleme de programare. Ar fi bine să se găsească soluţii", a sunat declaraţia elveţianului, după meciul câştigat în cele din urmă în trei seturi.

Nemulţumirile au venit şi de la fete, Amelie Mouresmo simţind pe pielea ei ce înseamnă să serveşti pe ploaie şi a comis o dublă greşeală în tie-breakul setului doi în disputa cu Nathalie Dechy, iar la reluarea partidei a fost nevoită să mai joace un set pentru a câştiga partida. Toate acestea au dus la anunţul făcut de directorul general Jean-Francois Villotte. "Primele zile cu ploi abundente au dovedit că avem nevoie de o arenă cu acoperiş rabatabil pentru a limita problemele legate de programarea meciurilor", a spus Villotte.

Cuplul româno-german, Andrei Pavel/Alexander Waske a reuşit accederea în turul trei al turneului de dublu de la Roland Garros, în urma unei victorii fără drept de apel, scor 6-1, 6-0, în faţa perechii Chris Haggard (Africa de Sud) / Hyung-Taik Lee (Coreea de Sud). Concentraţi la maximum, cei doi învingători nu au avut nevoie decât de 42 de minute pentru a câştiga disputa. Anul trecut, perechea Pavel/Waske a ajuns până în semifinalele turneului de la Paris.

Olaru, misiune dificilă azi

În această dimineaţă, bucureşteanca Raluca Olaru va încerca să meargă mai departe în turneul de Mare Slam. Calificată în turul trei, românca va avea parte de un adversar extrem de dificil, sârboiaca Anna Ivanovici, aflată pe locul şapte în clasamentul WTA.

Finalista din 2002, americanca Venus Williams, a părăsit ieri turneul parisian, după ce a pierdut disputa din turul trei cu sârboaica Jelena Jancovici, scor 4-6, 6-4, 1-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite