Acoliţii lui Becali, săltaţi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei reţinuţi este Teia Sponte, vicepreşedinte la Steaua Cinci persoane din anturajul finanţatorului stelist Gigi Becali au fost reţinute, aseară, la Cluj-Napoca, în urma unui

Unul dintre cei reţinuţi este Teia Sponte, vicepreşedinte la Steaua

Cinci persoane din anturajul finanţatorului stelist Gigi Becali au fost reţinute, aseară, la Cluj-Napoca, în urma unui flagrant efectuat de procurorii DNA.

Asupra suspecţilor a fost descoperită o geantă în care se afla suma de un milion de euro, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată. Suspecţii, printre care s-ar fi numărat şi vicepreşedinte al clubului Steaua, Teia Sponte, au fost reţinuţi într-un bar şi conduşi la sediul DNA Cluj-Napoca, pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au indicii că suma ar fi reprezentat "prima" promisă jucătorilor "U" Cluj, în cazul în care aceştia i-ar fi învins pe rivalii de la CFR, ceea ce ar fi adus titlul de campioană în Ghencea. Aceleaşi surse precizează că flagrantul a fost organizat ca urmare a unor interceptări telefonice, urmând ca anchetatorii să stabilească traseul banilor. Se pare că aceştia urmau să ajungă la un oficial al clubului Universitatea Cluj.

Ironie marca "Pipera"

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat reţinerea suspecţilor, adăugând că operaţiunea se afla în curs de desfăşurare, motiv pentru care nu a putut oferi alte amănunte.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a recunoscut, aseară, nonşalant, că oamenii săi au mers la Cluj, cu mai mult de un milion de euro, chiar 1,7, dar care ar fi avut destinaţie… imobiliară. "Ce, nu am voie să cumpăr terenuri în Cluj?!". Asta pentru ca, ulterior, latifundiarul din Pipera să ia în derâdere flagrantul DNA: "Am trimis oamenii la Cluj să cumpere bomboane!". De altfel, scandalul declanşat anul trecut de posibilele "blaturi" din fotbal - transformat într-un dosar penal - a fost închis de DNA. Procurorii şi-au justificat soluţia prin faptul că luarea sau darea de mită nu au putut fi dovedite.

Aşadar, din această cauză cu iz penal a rămas doar show-ul făcut de finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care sub reflectoarele camerelor de luat vederi alerga cu sacoşa de bani după fotbaliştii bistriţeni pentru a-i stimula să învingă Rapidul, în sezonul 2005-2006.

De altfel, Gigi Becali a avut şi o justificare a gesturilor sale. "A fost o glumă", a susţinut finanţatorul FC Steaua.

Nu ştiu nimic despre aceşti bani, nu m-a contactat nimeni din partea Stelei. "U" Cluj şi-a apărat astăzi corect şansele, dorinţa noastră era să ne îndeplinim baremul şi nu ştiu nimic despre aceşti bani.
Toni Doboş
manager general U Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite