AC Milan, colecţie de sex-simboluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul AC Milan va câştiga prin venirea lui David Beckham atât în plan financiar, cât şi ca imagine mediatică. Paolo Maldini, Alessandro Nesta sau brazilianul Kaka sunt alţi jucători „de aur” din curtea grupării milaneze.

Beckham va juca până la finalul sezonului, sub formă de împrumut, la marele club italian AC Milan. Superstarul plătit cu bani grei la L.A. Galaxy a ales să evolueze pentru milanezi într-un­ moment în care cariera sa fotbalistică este la pământ. Cu toate acestea, pentru AC Milan aducerea lui Beckham reprezintă o lovitură de imagine şi o strategie de marketing. Se estimează că în cele şase luni pe care englezul le va petrece la Milano clubul lombard va câştiga în jur de 20 de milioane de euro.

În vârstă de 33 de ani, Beckham se adaugă astfel unor vedete precum Nesta, Kaka sau Maldini, care pe lângă aportul din teren au adus şi mari câştiguri de imagine pentru clubul milanez. AC Milan mizează pe interesul publicului feminin faţă de numeroasele sex-simboluri din lotul rosso-nerro.

Beckham, omul profit

Deja un jucător de succes la Manchester United, David s-a transformat într- un adevărat star după ce, în 1997, a devenit iubitul Victoriei Adams, componentă a trupei Spice Girls. Presa din Marea Britanie i-a denumit rapid cuplul „Posh şi Becks”.
Beckham a devenit „galactic” în 2003, când a fost achiziţionat de Real Madrid.

În 2007, el s-a transferat la clubul american L.A. Galaxy, pentru un salariu anual record de 38 de milioane de euro. Ambele transferuri au fost influenţate de potenţialul uriaş de marketing pe care îl are David Beckham. Ca exemplu, Real a avut încasări de 600 de milioane de dolari pe timpul celor patru ani petrecuţi de Beckham la Madrid.

David se bucură de un succes enorm în rândul publicului feminin. Chiar dacă e căsătorit de nouă ani, a fost bănuit de mai multe ori de aventuri extraconjugale. Presa britanică a scris despre relaţiile fotbalistului cu Rebecca Loos, o fostă angajată a lui Beckham şi cu modelul australian Sarah Marbeck.

Nesta, un fundaş de 30 de milioane de euro

Fundaşul de fier al milanezilor este unul dintre cei mai admiraţi fotbalişti din Italia în rândul publicului feminin. Totuşi, de zece ani, el nu a mai avut ochi decât pentru Gabriela Pagnozzi pe care a luat-o de soţie în 2007, după o relaţie de nouă ani.Cei doi se cunoşteau din 1998, din timpul Campionatului Mondial.

Gabriela lucra la „Casa Italia”, sediul naţionalei de fobal. Alessandro s-a accidentat în meciul cu Austria, iar Gabriela a fost cea care i-a acordat primele îngrijiri în cantonamentul „squadrei azzura”. „Pot spune că din Franţa m-am ales cu o accidentare, dar şi cu o nevastă. Accidentarea a trecut, dar Gabriela a rămas cu mine”, a spus Nesta. Cuplul are o fetiţă, Sofia, care s-a născut în 2006 şi un fiu, Tommaso, care s-a născut în această primăvară. Nesta a fost achiziţionat de AC Milan în anul 2002 pentru ameţitoarea sumă de 30 de milioane de euro.

Kaka, în topul personalităţilor lumii

Talentatul mijlocaş brazilian este inaccesibil admiratoarelor. Tânărul este foarte religios încă din copilărie, mai exact de la vârsta de 12 ani, cum el însuşi a povestit: „Am aflat atunci că numai credinţa poate face să se petreacă sau nu ceva în viaţă”. Kaka a purtat în multe rânduri pe sub tricoul de joc un alt tricou pe care scria în limba engleză: „Aparţin lui Iisus”, mesaj pe care îl arăta atunci când se bucura după golurile marcate. Fotbalistul s-a însurat în decembrie 2005 cu iubita sa din copilărie, Caroline Celico, la o biserică din oraşul brazilian Sao Paulo.

Kaka a recunoscut că a fost virgin până când s-a cununat religios, la vârsta de 23 de ani. El a avut o contribuţie însemnată la imaginea clubului milanez. În 2004, brazilianul a devenit cel mai tânăr ambasador al Programului pentru Hrană din cadrul ONU, care luptă pentru ajutorarea ţărilor sărace lovite de foamete. Pentru evoluţiile sale din teren, dar mai ales pentru activităţile din afara terenului, Kaka a fost ales de revista “Time“ între primii 100 cele mai influente persoane din lume.

Maldini, simbolul lui AC Milan

Simbolul lui Milan este şi unul dintre fotbaliştii italieni cu cel mai mare succes la publicul feminin. În vârstă de 40 de ani, Maldini este, ca imagine, cel mai puternic şi mai preţios jucător din lotul milanez. În cei peste 22 de ani de carieră, Maldini a câştigat cu Milan 26 de trofee.

Fundaşul e căsătorit cu Adriana, cei doi având doi copii, Christian şi Daniel. Importanţa lui Maldini în cadrul clubului este cu atât mai mare cu cât tatăl său Cesare a jucat numai pentru AC Milan, iar fiul său Christian este legitimat la grupele de copii ale marelui club lombard.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite